ŽIDOVSKÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
450g hladké mouky (já nastavuji polohrubou, poměr tak 3:1, ale záleží na vás, jak to máte rádi), 80g cukru, špetka soli, vanilka, citronová kůra, 30g droždí, 1/4l vody nebo mléka (já dávám mléko), 3 žloutky, 120g rozpuštěného másla (nebo oleje, ale máslo je samozřejmě lepší), rozpuštěné máslo na potření, skořicový cukr (nebo kakao a cukr), mandle, hrozinky
Postup přípravy
kvásek: droždí, trocha cukru a vlažného mléka
ve zbytku mléka rozmíchat 3 žloutky
zapracovat vykynutý kvásek, mléko se žloutky a rozpuštěné máslo
těsto bude řidší
vykynuté vyválet na obdélník, potřít rozpuštěným máslem, posypat skořicí, cukrem, rozinkami a strouhanými nebo sekanými mandlemi (rozinky a mandle většinou nedávám, bohužel, děti je nejedí, ale i bez nich je to dobré), pak zavinout, vložit do formy a půl hodiny nechat kynout ve formě
peče se v mírné troubě 3/4 a 1 hodinu
lehce vyválená placka z vykynutého těsta, potřená rozpuštěným máslem, posypaná skořicovým cukrem (já dala 1 sáček), hrozinkami a mandlemi (těch je málo, naše děti to nejedí, vy můžete dát samozřejmě víc)
přehneme...
...a z druhé strany...
takto to "namotám" do formy...
po upečení - krásně vyběhla :)
vyklopená...
...zakrojíme....a MŇAM! (bohužel nevím, jak dlouho vydrží vláčná, u nás je do dvou dnů pryč)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé