Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

ŽIDOVSKÁ BÁBOVKA

0.0
ŽIDOVSKÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

450g hladké mouky (já nastavuji polohrubou, poměr tak 3:1, ale záleží na vás, jak to máte rádi), 80g cukru, špetka soli, vanilka, citronová kůra, 30g droždí, 1/4l vody nebo mléka (já dávám mléko), 3 žloutky, 120g rozpuštěného másla (nebo oleje, ale máslo je samozřejmě lepší), rozpuštěné máslo na potření, skořicový cukr (nebo kakao a cukr), mandle, hrozinky

Postup přípravy

do mísy: mouka, cukr, sůl (špetka), vanilka (tu já většinou nemám) a citronová kůra
kvásek: droždí, trocha cukru a vlažného mléka
ve zbytku mléka rozmíchat 3 žloutky
zapracovat vykynutý kvásek, mléko se žloutky a rozpuštěné máslo
těsto bude řidší
vykynuté vyválet na obdélník, potřít rozpuštěným máslem, posypat skořicí, cukrem, rozinkami a strouhanými nebo sekanými mandlemi (rozinky a mandle většinou nedávám, bohužel, děti je nejedí, ale i bez nich je to dobré), pak zavinout, vložit do formy a půl hodiny nechat kynout ve formě
peče se v mírné troubě 3/4 a 1 hodinu

lehce vyválená placka z vykynutého těsta, potřená rozpuštěným máslem, posypaná skořicovým cukrem (já dala 1 sáček), hrozinkami a mandlemi (těch je málo, naše děti to nejedí, vy můžete dát samozřejmě víc)

přehneme...

...a z druhé strany...

takto to "namotám" do formy...

po upečení - krásně vyběhla :)

vyklopená...

...zakrojíme....a MŇAM! (bohužel nevím, jak dlouho vydrží vláčná, u nás je do dvou dnů pryč)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koblizecek 20. 3. 2008, 9:13
Taky pecu kynutou babovku jen ji plnim tvarojem a nebo do te formy dam dve strudle jednu tvarohovou druhou makovou.
backa 18. 3. 2008, 14:10
Zajímavá,určitě upeču místo mazance (Y)
šutynka 18. 3. 2008, 14:08
:-$ :-$ Vypadá to výborně,určitě vyzkouším (flower)
Pája22 18. 3. 2008, 14:07
dělám taky kynutou plním ale kakaem nebo čokoládou - asi před týdnem jsem ji dávala do receptů, je taky (Y) (Y) (Y) tuhle taky vyzkouším, zní to dobře s tou skořicí :-p
zuz@ 18. 3. 2008, 14:11
@Pája22 koukám, je to skoro to samé, jednou jsem to dělala i s kakaem, ale děti to pak nejedly, bylo to na ně moc hořké, tak já tu vaši zkusím, až nebudou doma ;-) (Y)
Janci 20. 3. 2008, 9:31
@zuz@ Já plním kakaem, cukrem a máslem... ale je potřeba dát dostatečné množství másla, právě aby to nebylo hořké... Když je poměr správný vznikne jakoby čokoláda... (Y) Ještě tedy dopisuji, že vyválenou placku posypu kakaem, potom cukrem a celý plát pokladu plátky másla.... Půlka másla na to padne určitě...
Pája22 18. 3. 2008, 18:16
@zuz@ Zuzko když dávám kakao, tak přidám cukr, pak to hořké není, do téhle co mám v receptech jsem nastrouhala čokoládu na vaření, byla moc dobrá (Y)
Zrušený účet 18. 3. 2008, 14:04
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie