(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Famozní,kynutá bábovka
Potřebné ingredience
Těsto je opsané zde z mmb a opravdu lepší neznám, používám ho jak na mazanec-z poloviční dávky, tak na buchty i koláče. Těsto připravuji v domácí pekárně. Přísady dávám postupně do pekárny:250ml vlaž.mléka,200ml oleje,3 žloutky, půl lžičky soli,500g hl.mouky,60g mouč. cukru, rozdrobenou celou kostku kvasnic
Postup přípravy
Z vykynutého rozváleného těsta dělám malé buchtičky plněné např. mákem...nejlépe je, když máte buchty plněné dle chuti na střídačku. Vkládám do sádlem vymazané formy, každou buchtičku potřu opět sádlem, dělám tak do 3/4 formy. Vložím do předehřáté trouby na 150-160 stupňů a peču cca 3/4 hodiny, dle trouby, asi po 20 min.vršek přikryji alobalem.
Po upečení nechám tak 10min. a vyklopím, pocukruji a dobrou chuť:-)
Nejlépe je udělat třeba řadu s tvarohem,druhou s makem a třetí s povidly,pak když ukrojíte kousek,tak tam máte všechny chutě:-)
Po upečení nechám tak 10min. a vyklopím, pocukruji a dobrou chuť:-)
Nejlépe je udělat třeba řadu s tvarohem,druhou s makem a třetí s povidly,pak když ukrojíte kousek,tak tam máte všechny chutě:-)
Rozválíme těsto a klademe náplň
Klademe do vymazané formy a pomažeme sádlem
Po 20 min,přikryji alobalem
:-)
Hotovo
Pocukrujem
a dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
7. 2. 2015, 8:36
nápad zajímavý já to vždycky udělám jako závin a stočím do bábovky je to rychlejší
marcelau
(upraveno)
7. 2. 2015, 6:31
zajímavý nápad