Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Velikonoční pecýnek

0.0
Velikonoční pecýnek

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 KL soli, 1 KL cukru, cca 1 dcl oleje nebo sádla, kmín, cca 3/4 l vlažné vody
uzené maso nebo nějaké výborné párky

Postup přípravy

Droždí s lžičkou cukru zalijeme trochou vlažné vody a necháme kvásek vykynout. Do mísy dáme hladkou mouku, lžičku soli a kmín, přidáme vykynutý kvásek a zaděláváme s olejem nebo rozpuštěným sádlem a podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto má být vláčné, ale přitom dost tuhé, aby drželo tvar.
Necháme vykynout a 1-2 krát přepracujeme.
Pak do těsta balíme uzené maso nebo párky - těsta dáváme tak akorát, aby to šlo zabalit, takže podle toho, jak nám to vykynulo a také podle toho, jestli máme velké kusy masa, tak uděláme buď dva větší bochníky nebo několik menších. Já dávám 2-3 pásky cca 4 cm hranolků masa vedle sebe do jednoho většího bochníku.
Dáme na vymaštěný pekáč nebo třeba do formy na biskupský chlebíček, můžeme pomazat třeba bílkem nebo olejem nebo vodou a dáme péct. Pečeme na cca 200°C asi 1/2 hodiny, zase podle potřeby.
Po vyndání pomažeme vodou, aby kůrka trochu změkla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie