Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

ZMRZLINA Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU - BEZOVÁ :-)

0.0
ZMRZLINA Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU - BEZOVÁ :-)

Potřebné ingredience

200 ml vody, 2 ks smetany ke šlehání, 150 g hnědého nerafinovaného cukru, 1 ks vanilkového cukru, 1 ks limetky, 1 ks citronu, 15 květů černého bezu

Postup přípravy

Do většího hrnce nalijeme vodu a třtinový cukr, zahřáním rozpustíme, nevaříme. Necháme zcela vychladnout. Mezi tím důkladně opláchneme limetku s citronem (kůru) a nakrájíme na kolečka. Květy černého bezu před použitím neoplachujeme, pouze je prohlédneme a případně očistíme od broučků :-) . Do vychladlé směsi natrháme květy bezu, zasypeme vanilkovým cukrem, důkladně promícháme a necháme 48 hodin v zakrytém hrnci při pokojové teplotě odležet. Za tu dobu tak 2x promícháme.
Květy bezu je dobré natrhat v přírodě, ne u silnic…
Po dvou dnech směs scedíme přes jemné sítko, vymačkáme bezové květy, limetku a citron za použití lžíce či ruky. Získáme cca 340 ml bezového hodně koncentrovaného sirupu. Tuto dávku je lepší použít na 2x.
Ušleháme 2 smetany ke šlehání a vlijeme 1/2 sirupu a důkladně promícháme. Druhou polovinu sirupu můžeme prozatím zamrazit pro další použití, přeci jen se jedná o sezónní zmrzlinku. Kdo by chtěl opravdu silnou bezovou chuť může použít celou směs na 2 smetany.
Získáme tak hustou směs, kterou naplníme do formiček, uhladíme lžičkou a dáme do mrazáku. Druhý den je zmrzlinka se specifickou chutí bezu hotová.
Dobrou chuť :-).

Ingredience :-)

Do většího hrnce nalijeme vodu a přidáme třtinový cukr.

Zahřáním rozpustíme, nevaříme.

Směs necháme zcela vychladnout. Mezi tím důkladně opláchneme limetku s citronem (kůru) a nakrájíme na kolečka.

Do vychladlé směsi natrháme květy bezu, zasypeme vanilkovým cukrem.

Přidáme limetku citronem.

Důkladně promícháme a necháme 48 hodin v zakrytém hrnci při pokojové teplotě odležet.

Během 48 hodin 2x promícháme.

Po dvou dnech směs scedíme přes jemné sítko, vymačkáme bezové květy, limetku a citron za použití lžíce či ruky.

Získáme cca 340 ml bezového hodně koncentrovaného sirupu. Tuto dávku doporučuji použít na 2x.

Ušleháme 2 smetany ke šlehání.

Vlijeme 1/2 sirupu.

A důkladně promícháme.

Získáme tak hustou směs, kterou naplníme do formiček.

Uhladíme lžičkou.

Dáme do mrazáku a druhý den je zmrzlinka se specifickou chutí bezu hotová. Dobrou chuť :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie