(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Zapečený hermelín-lepší než smažený
Potřebné ingredience
2 hermelíny, 15 dkg angl. slaniny, 1 cibule, 1 paprika,1 stroužek česneku, uzená paprika, olej
Postup přípravy
Hermelíny rozpůlíme podélně.Každou půlku na řezu posypeme uzenou paprikou. Cibulku nakrájíme na proužky, opečeme na oleji do sklovata, přidáme zelenou papriku nakrájenou na kostičky.Po chvilce přidáme anglickou na kostičky(4plátky slaniny necháme stranou nerozkrájené) a nakrájený česnek.Vše opečeme do barvyt. Alobal potřeme olejem,položíme na něj hermelín řeznou stranou nahoru,na něj navrstvíme polovinu směsi a přiklopíme.Nahoru dáme 2 plátky anglické.Dobře zabalíme.pečeme při 180°C normální pečení(ne horkovzduch) asi 20 minut. Podáváme jako lehký oběd s bramborem nebo s chlebem.Je lepší než smažený a příprava je velmi jednoduchá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
5. 9. 2015, 21:59