Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Rillettes podle Karolíny

0.0
Rillettes  podle Karolíny

Potřebné ingredience

prorostlý bůček ( já dělám i z plecka , kotlety) 2 kg ,bílé víno 400 ml( lze nahradit vodou) , sůl 4 lžičky ,rozmarýn 1 snítka

Postup přípravy

Vepřové nakrájejte na kostičky o velikosti minimálně 1,5–2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí vypékat na mírném plameni.
Celá příprava rilettes bude trvat cca 4 hodiny, mezitím se vám vypeče sádlo a maso v něm krásně změkne.
Rillettes občas kontrolujte – maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijte ho vínem.
Asi po třech hodinách přípravy přidejte rozmarýn nasekaný na malé kousky. Jídlo je hotové, až je maso krásně měkké. Pomozte mu na konci ještě vidličkou ( lze použít i štouchadlo na brambory)– rozmělněte ho na menší kousky.
Hotové rillettes nalijte do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob, kousky masa vyčnívající nad hladinu zatlačte vidličkou a nechte ztuhnout.Povrch můžete ozdobit pár větvičkami rozmarýnu.
Výborné na čerstvém chlebíku s cibulkou.

DOBROU CHUŤ..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 28. 2. 2016, 13:23
,-)
pesklaud 27. 2. 2016, 23:58
Určitě to chitná podobně jako zavařené maso. Kdysi dělávala moje babička. Mńam. Dneska už se nezavařuje. Jsou mrazáky. Zkusím k k porovnání. (K) (K) (K) (K) (K)
žingi 6. 2. 2016, 9:21
jsem si chtěla pročíst,ale přešlo mě to +o(když už to kopírujete,tak to co je tam navíc promažte,takto je to hrozné
ZANYSHOP 6. 2. 2016, 10:27
@žingi opravila bych i bez Vaší rady, samotné se mě to nelíbilo... (F) (F)
žingi 6. 2. 2016, 10:28
@ZANYSHOP to jsem nemohla tušit,je takto kopírovaných receptů tady plno a nebyla to rada
ZANYSHOP 6. 2. 2016, 11:19
@žingi (F) (F)
P.A.V.L.A 5. 2. 2016, 20:42
(Y) (Y) (Y)
Vera N 5. 2. 2016, 10:39
Dělám již mnoho let v pomalém hrnci. Nedávám víno a nevadí to. Suprová záležitost, kterou mají rády i dcery. Na mačkání používám šťouchadlo na brambory, vidličkou mě to nebavilo. (Y)
nereida 5. 2. 2016, 19:44
@Vera N A CO DÁVÁTE MÍSTO VÍNA?VODU?CHTĚLA BYCH TO VYZKOUŠET. (hello)
Vera N 6. 2. 2016, 22:26
@nereida Ano, vodu. (Y)
ZANYSHOP 6. 2. 2016, 9:18
@nereida Káťo, místo vína vodu. Já to taky tak dělán, jen sem to neuvedla do receptu. Určitě to stačí a na chuti nic nezkazí (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie