Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jáhlové noky

0.0
Jáhlové noky

Potřebné ingredience

jáhly, rýžová mouka, hladká pšeničná mouka (lze nahradit moukou bezlepkovou), sůl Příloha dle chuti - šlehaný tvaroh, ovoce, skořice,... Hodí se i jako příloha k masu.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme asi ve dvojnásobku mírně slané vody (tekutina se vsákne/odpaří), mírně rozmixujeme. Necháme vychladnout (může být i přes noc, ale to směs dost zhoustne a druhý den bude možná potřeba přidat trochu teplé vody). Poté přidáváme mouku dokud nevznikne lehce lepivé těsto. Tvoříme noky, knedlíky,... a vaříme ve vodě. Po uvaření je dobré je propláchnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie