CHŘESTÝŠ ........ s postupem

Potřebné ingredience
Potřebujete 2 dortové korpusy ke zhotovení vyššího dortu, máslový krém + vše co máte v dortu rádi. Potahovací hmotu a prachové barvy.
Postup přípravy

Upečená 2 korpusy slepíme na sebe a dáme vychladit. Potom v polovině nařízneme z každé strany - tím to hezky zakulatíte. To samé i dole, prostě za všech stran.

Nahoře uprostřed uděláme ďůlek.

Do tohoto ďůlku z odřezků a krému (punčoviny) vytvoříme ještě poslední část těla hada a vymodelujeme hlavu.

Zlehka potřeme krémem a dáme na několik hodin vychladit.

Potáhneme, zarovnáme a vyhladíme. Zbytek odřízneme a kousek hmoty použijeme na ocas (chřestidlo)

Pomocí kostic naznačíme na hlavě tlamu, nozdry a trošku palci vmáčkneme prohlubně na oči.

Vezmeme si tuto kostici, se kterou vás čeká titěrná práce.

Takto po celém těle natlačíme kosticí šupiny. Pozor je to jen pro silné povahy.

Do talířku si nasypeme kakao a s použitím jemného štětečku se takto pustíme do práce.

Až jsme dokončili práci s kakaem, použijeme černou prachovku a začneme stínovat ... nejprve záhyby.

Potom postupujeme takto. Nedokážu napsat jak přesně, to musíte vědět vy ... cítit to a vědět a kam co patří.

A HOTOVO!!!! Po dokonalém vystínování nakonec použijeme jakýkoli lesk. Může být i olej ve spreji. Já nic takového nemám, jedině perleťovou prachovku, ale lesku jsem docílila. Pokud je vše hotové, zbývá už jen nalepit oči a připíchnout jazyk. Ten mi krásně drží na drátku.

1

2

3

4

5
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


























































































































































