(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Roláda bez mouky
Potřebné ingredience
6 vajec 70 g cukr moučka 2 větší lžíce kakaa 1 kelímek 40% smetany na šlehání (třeba červený kunín)
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao.
Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min. (elektrická, horní a spodní topné těleso)
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.
Až rolála vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.
Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.
Lehoučká bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahoda.. a postupně obměňovat.
Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min. (elektrická, horní a spodní topné těleso)
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.
Až rolála vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.
Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.
Lehoučká bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahoda.. a postupně obměňovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
susa
(upraveno)
31. 1. 2017, 12:55
Úžasný recept, rychlá a jednoduchá příprava, každému moc chutná Já se tedy držela přesného návodu , jistota je jistota
čučinek
(upraveno)
24. 4. 2016, 13:29
Tak jsem to riskla,bez rolování.Až piškot vychladl,tak jsme nanesla šlehačku a poté srolovala,šlo to dobře,nic nepopraskalo. Zatím jsem ji nechutnala,ale věřím že bude skvělá Děkuji za recept a paní v komentáři za zjednodušení postup Andrea
kopretina123
(upraveno)
25. 3. 2016, 12:08
A proč taková složitá manipulace? V roládě není mouka,tak nehrozí popraskání (leda když se přepeče) a tudíž je rolování za tepla úplně zbytečné. Podobnou ( cukr mám na lžíce) peču skoro 40 let a vždy ji nechám vychladnout v rovině na plechu, neroluji.Po vychladnutí nanesu šlehačku - úplně stačí obyčejná - a teprve pak sroluji. Ale je fakt, že roláda je jako dech, u nás se po ní jen zapráší, nesmí chybět na žádné oslavě.
laskonka333
(upraveno)
25. 3. 2016, 6:44