Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept

Bramborové pekáčky

0.0
Bramborové  pekáčky

Potřebné ingredience

uvařené brambory, hladká mouka, sůl, sádlo, povidlí (popř. dle chuti marmeláda), vál, váleček

Postup přípravy

Nejprve uvaříme brambory cca 1kg ( nejlépe jsou vařené o den dříve). Oloupeme a na jemném stroužku nastrouháme. Na připravený pomoučněný vál dáme strouhané brambory, špetku soli a hladkou mouku. Tu přidáme takové množství, aby se těsto dobře propracovalo a na vále nepřilepovalo. Mouky dáme přiměřené množství, aby pekáčky nebyly tvrdé. Vypracujeme hladké těsto a dáme stranou. Ukrajujeme malé kousky, cca 3cm x 3cm, ze kterých vyvalujeme placičky silné cca 0,5 cm. Tyto placičky dáváme péct na sucho, nejlépe na klasických kamenných plotýnkách. Opečené z obou stran potřeme sádlem. Dle chuti promažeme povidlím, nebo marmeládou, stočíme do ruličky a můžeme podávat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rizzo 28. 3. 2008, 8:17
a ještě malá pomůcka, brambory se dobře melou na klasickém masovém mlýnku.
Rizzo 28. 3. 2008, 8:16
ahojky, jen doplním, dá se péct taky v těžkém černém litinovém hrnci, vyzkoušeno, pečeme minimálně 1x za měsíc, používáme i jako přílohu k husté fazolové polévce. Pekávali jsme i na rozptylovém litinovém kolečku na plynovém sporáku.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie