Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

svíčková s kuřecím masem-podle Ladky

0.0
svíčková s kuřecím masem-podle Ladky

Potřebné ingredience

Suroviny - kuřecí prsa 2 velká prsa,800 g mrkev 3 až 4 kusy,300 g petržel- 2 střední velikosti,150 g celer menší kus 100 g, cibule 1 kus 80 g, bobkový list 3 kusy 0.01 g, pepř celý 5 kuliček 0.1 g, nové koření 5 kuliček 0.1, g šlehačka 1 balení 200 až 250 ml 200, máslo 2 lžíce 32 g, olej slunečnicový 2 lžíce, cukr krupice 4 lžičky, sůl 1 lžička

Postup přípravy

Na kvalitní pánev dáme 4 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
2.Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
3.Když je téměř rozpuštěný, začneme přilévat po malých dávkách vodu.
4.Výsledkem by měla být karamelová voda hustá asi jako řidší olej.

Návod na omáčku:
1.Zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
2.V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a přidáme dvě lžíce oleje. Tím se máslo nebude při nízké teplotě pálit. Teplotu udržujeme na 120°C.
3.Cibulku osmažíme dorůžova - asi 1 minutu a potom přidáme mrkev, celer, petržel, bobkový list, pepř, nové koření a sůl.
4.Přidáme kuřecí maso a vše trochu osmahneme.
5.Zalijeme vodou tak, aby vše bylo téměř potopené.
6.Tlakový hrnec zavřeme a necháme asi 10 minut pískat. Pokud zvolíme normální hrnec, dobu musíme asi 2x až 3x prodloužit.
7.Poté maso vyndáme. Koření ze směsi odstraníme, proto je dobré si pamatovat počet listů a kuliček koření.
8.Obsah hrnce doplníme vodou na takové množství, kolik chceme mít hotové omáčky a pak vše dobře rozmixujeme.
9.Vmícháme šlehačku či smetanu a přidáme 2 lžíce karamelu.
10.Dobře promícháme a pak ještě případně přidáme další karamel.
11.Když je chuť jak má být, tak vrátíme maso, necháme přejít varem a můžeme servírovat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie