Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ořechové krémové řezy

0.0
Ořechové krémové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 270 g hladké mouky, 140 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 vejce, špetka soli, ½ prášku do pečiva, 2 PL mléka. Náplň: 5 vajec, 140 g cukru moučka, 100 g čokolády na vaření, 100 g vlašských ořechů. Krém: 300 ml mléka, 30 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 200 g másla, 1vanilkový cukr.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do ledničky. Pak těsto rozpůlíme, jednu část rozválíme na pečící papír, položíme s papírem na obrácený plech a v troubě předehřáté na 170°C upečeme (9 minut).
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, po jednou zašleháváme žloutky. Metličkou ručně vmícháme nastrouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy. Druhou část těsta také rozválíme na pečící papír a s papírem přeneseme na plech 30 x 40 cm, na těsto natřeme náplň a upečeme na 170°C (19 minut).
Z mléka, cukru a mouky uvaříme kaši a vychladíme ji. Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem a po částech zašleháváme kaši. Krém natřeme na vychladlý korpus s náplní, přiložíme suchý plát, lehce přitlačíme a uložíme do ledničky do druhého dne.
Krájíme nožem pilkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie