(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zapékané brambory s brynzou a slaninou

Potřebné ingredience
brambory uvařené ve slupce, brynza, smetana ke šlehání, majoránka, prorostlá slanina (uzené maso)
Postup přípravy
Připravím si: brambory oloupu a nakrájím na plátky, slaninu na kostičky-vyškvařit (nebo dávám domácí uzené-prorostlou část nakrájím a vyškvařím a zbytek libového přimíchám), brynzu vyšlehám se šlehačkou a majoránkou. Nic nesolím, přijde mi to díky uzenému a brynze, tak akorát!
Zapékací mísu vystříkám olejem, pokládám plátky brambor, posypu slaninou, zaleju směsí s brynzou a opět brambory, které pokapu zbytkem tuku ze škvarečků.
Zapékací mísu vystříkám olejem, pokládám plátky brambor, posypu slaninou, zaleju směsí s brynzou a opět brambory, které pokapu zbytkem tuku ze škvarečků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
23. 3. 2017, 8:46

nahlásit
jablcko111
(upraveno)
10. 10. 2016, 14:58
vyskúšam aj túto verziu, ale skúste aj toto, naša rodina to miluje
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37115

nahlásit

Verlinka
(upraveno)
22. 10. 2016, 10:54
@jablcko111
Děkuji, určitě vyzkouším

nahlásit

krišon
(upraveno)
10. 10. 2016, 8:01
Zkusím, škoda, že brynza je u nás k dostání už jen v supermarketech, dřív ji měli u nás váženou, čerstvou ... to byla jiná dobrota
nahlásit

Verlinka
(upraveno)
22. 10. 2016, 10:57
@krišon
To je pravda, kupuji občas ve farmářském krámku,ale dost mi vozí teta ze Slovenska, tak to je pak opravdu něco jiného!

nahlásit