Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept

Pstruh na másle-podle apetitu časopis

0.0
Pstruh na másle-podle apetitu časopis

Potřebné ingredience

•4 malí nebo 2 větší pstruzi •sůl a kmín na dochucení •1–2 citrony •máslo, nejlépe přepuštěné, a trocha rostlinného oleje na smažení •několik lístků čerstvé bazalky Na placičky rösti: •4 velké moučnější brambory •2 žloutky •2 lžičky škrobu •sůl na dochucení

Postup přípravy

1. Pokud jste ulovili čerstvou rybu (byť jen v obchodě) a teď musíte kuchat, ostrým nožem pstruha rozřízněte v břišní partii a ‚jedním vrzem‘ odstraňte vnitřnosti. Jestli jste labužníci, ponechte rybě hlavu – partie ‚líček‘ patří k nejlahodnějším. Pak pstruha opláchněte a pečlivě osušte.

2. Švýcarské rösti se na rozdíl od českých bramboráků nezahušťují moukou. Brambory (nemusíte je předvařovat) nakrájejte na tenké plátky, naskládejte na sebe a pokrájejte na tenké nudličky – měly by být zhruba jako sirky. Osolte, smíchejte se žloutky a poprašte škrobem.

3. V pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kousek brambory. Pokud se začne hned smažit, lžící nabírejte těsto, klaďte na pánev a hned ho zploštěte na co nejtenčí placičku. Po minutě až dvou ji rychle obraťte a opečte i z druhé strany. Na kuchyňském papíru pak nechte odsát přebytečný tuk.

4. Do pánve přidejte čerstvý olej a máslo. Vložte pstruha; předtím ho zevně i zevnitř osolte a poprašte kmínem. Opékejte pět až šest minut z každé strany – maso zpevní a zbělá a kůže získá zlatavý nádech. Při opékání z druhé strany přidejte plátky citronu. Podávejte ozdobené bazalkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 11. 8. 2016, 18:07
Pstruha miluju a na upečeného dávám plátek bylinkového másla ... (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie