Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept

Kedlubnové karbanátky nebo sekaná

0.0
Kedlubnové karbanátky nebo sekaná

Potřebné ingredience

500 g mletetého masa (já měla mleté krůtí z TESCO), 1 větší kedlubna, 2 vejce, 1 cibule, 3 - 4 lžíce ovesných vloček (jemných z LIDLu), lžička mleté sladké papriky, sůl, pepř, muškátový květ, ev. v případě karbanátek strouhanka a olej na smažení

Postup přípravy

Kedlubnu nastrouháme nahrubo. Smícháme s mletým masem, vejci, nadrobno nakrájenou cibulí, vločkami, mletou paprikou, osolíme, opepříme a ochutíme mletým muškátovým květem. Smícháme v míse a necháme chvilku proležet, aby vločky nasákly a zahustily směs. Potom buď tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. Nebo jako já uděláme sekanou. V tom případě jsem odpovídající kus pečícího papíru namočila ve vodě a vyždímala, aby se mi v pečící formě dobře vytvaroval. Vyložila jsem jím formu na biskupský chlebíček (menší), na něj jsem dala masovou směs a pekla v troubě cca na 170 stupňů cca 40 minut.
Je to velmi chutné a s tou kedlubnou pěkně šťavnaté.
Podávala jsem s novými vařenými bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 24. 6. 2016, 11:22
Pokud mám ze zahrady kedluben, tak také ráda přidávám, dodá masu na šťavnatosti ....
zuzan 24. 6. 2016, 14:44
@krišon Ano, právě že byly krásně šťavnaté :-) :-). Z.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie