Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Zelné karbanátky

0.0
Zelné karbanátky

Potřebné ingredience

1 malá hlávka zelí, 500g vepřového mletého masa, 1-2 vejce, strouhanka, hladká mouka, sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín, malinko mleté papriky, špetka vegety, špetka staročeského koření (dodá tomu zajímavou chuť), nové koření mleté, špetka zázvoru

Postup přípravy

Zelí nakrájíme, uvaříme, necháme vychladit. Potom ponorným mixérem lehce pomixujeme (ne na kaši, ať jsou tam drobné kousíčky). Smícháme s mletým masem a kořením, moukou, strouhankou a vajíčkem. Vezmeme si plech, dáme na něj pečící papír, ze směsi vytvarujeme karbanátky, dáme na plech a vložíme do trouby na 200 st.

Podáváme s bramborem. Pokud jsme měli velkou hlávku zelí, tak ze zbytku uděláme zelí jako přílohu. Jsou výborné.

Kdo chce, může je obalit ve strouhance a místo v troubě je osmažit na pánvičce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

irci 3. 9. 2012, 13:10
Neměla jsem staročeské koření, ale i tak moc dobré. Děkuji za recept (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie