Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Banánové kostky s čokoládou

0.0
Banánové kostky s čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 1 velký banán, 150 ml bílého jogurtu, 80 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 4 bílky, 120 g cukru krupice, špetka soli. Krém: 400 ml mléka, 4 žloutky, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 20 g Gustinu, 1 banán, 2 lžičky citronové šťávy, 150 ml smetany ke šlehání, 5 g práškové želatiny. Poleva: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Tyčovým mixérem rozmixujeme banán s jogurtem, přimícháme směs mouky s práškem a kakaem. Nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto natřeme na menší plech 24x30 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 27 minut).
Z mléka, cukru, žloutků, pudinkového prášku a Gustinu uvaříme hustý pudink a necháme jej vychladnout.
Želatinu dáme 10 minut nabobtnat ve 3 lžících studené vody. Banán nakrájíme na kolečka, pokapeme citronem a rozmačkáme vidličkou, vmícháme do pudinku. Pokud bude třeba, projedeme vše tyčovým mixérem. Smetanu ušleháme a lehce vmícháme do pudinku. Nakonec vmícháme zahřátím rozpuštěnou želatinu a krém natřeme na korpus, zarovnáme a dáme na chvíli do ledničky ztuhnout.
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a rozmícháme v ní nalámanou čokoládu. Polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout v ledničce.

Tento zákusek jsem dělala podle internetu. Poprvé jsem ho udělala bez želatiny, protože v receptu se píše, že není nutná a mně tam připadala zbytečná. Moučník nám moc chutnal, krém sice ztuhl, netekl, ale protože s tím banánem byl takový lepkavý, strašně špatně šel krájet. Podruhé jsem ho dělala se želatinou a krájel se nádherně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lang 29. 10. 2017, 20:07
dnes jsem dělala a je to výborné a hezky to na řezu vypadá, jako na Vaší fotce. Jen jsem ho udělala bezlepkový - jen místo polohrubé mouky dala bezlepkovou a vše OK. (clamp)
spero 30. 10. 2017, 17:12
@lang Marcelko, děkuji Vám za milý komentář. (F) Jsem moc ráda, že jste byla s receptem spokojená. (hello)
Nadys 27. 2. 2017, 19:22
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie