Bábovka tří chutí (do formy NW - bábovka pro dva)

Potřebné ingredience
* TĚSTO: 190 g polohrubé mouky, 110 g cukru krupice, 85 ml oleje, 170 ml mléka, 2 vejce, necelý 1 prášek do pečiva; * K OCHUCENÍ TĚSTA: 1 lžíce rumu, 50 g mletých vlašských ořechů, 1 lžíce kakaa + trocha mléka na zředění
Postup přípravy
V míse smíchat mouku + cukr + prášek do pečiva.
Přidat olej + mléko + vejce a vše prošlehat metlou, dokud těsto nebude hladké.
Těsto rozdělit na tři díly:
- jeden díl obarvit kakaem
- do druhého dílu přidat rum
- do třetího dílu přidat ořechy
Formu vymazat, případně vysypat (jak je kdo zvyklý).
Do formy nalít nejprve ořechové těsto, potom těsto s rumem a nakonec kakaové těsto.
Péct cca 30 minut při 180 °C (přičemž prvních 20 minut vůbec neotevírat troubu), testovat špejlí, jestli už nelepí.
Po vychladnutí pocukrovat moučkovým cukrem.

V míse smíchat mouku + cukr + prášek do pečiva. Přidat olej + mléko + vejce a vše prošlehat metlou, dokud těsto nebude hladké.

Těsto rozdělit na tři díly: jeden díl obarvit kakaem, do druhého dílu přidat rum, do třetího dílu přidat ořechy.

Do formy nalít nejprve ořechové těsto, potom těsto s rumem a nakonec kakaové těsto. Péct cca 40 minut při 180 °C (přičemž prvních 30 minut vůbec neotevírat troubu), testovat špejlí, jestli už nelepí.

Po vychladnutí pocukrovat moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




