(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Bábovka rumová- hrníčková
Potřebné ingredience
2 hrníčky polohrubé mouky1 prášek do pečiva4 vejce1/2hr.horké vody1 hr.krupicového cukru1/2hr. rumu1 vanilkový vukr5 kžic oleje1 lžíce kakaa
Postup přípravy
Trochu náročnější na přípravu ale výsledek za to opravdu stojí!!!
Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny, postupně za stálého šlehání přidáme krupicový a vanilkový cukr, opatrně olej, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.Polovinu těsta nalijeme do pečlivě vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlou vrstvu. Zvolna upečeme v předehřátě troubě. Hotovou bábovku můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit mandlovými lupínky nebo ořechy. Do těsta můžeme přidat rozinky a sekané ořechy.
Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny, postupně za stálého šlehání přidáme krupicový a vanilkový cukr, opatrně olej, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.Polovinu těsta nalijeme do pečlivě vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlou vrstvu. Zvolna upečeme v předehřátě troubě. Hotovou bábovku můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit mandlovými lupínky nebo ořechy. Do těsta můžeme přidat rozinky a sekané ořechy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé