VOŇAVÉ KOLÁČKY S TVAROHEM A MERUŇKOVÝM DŽEMEM

Potřebné ingredience
1 a ½ čtvrtlitrového hrníčku hladké mouky, ½ hrníčku polohrubé mouky, špetka soli, 1 a ½ PL moučkového cukru, 3/4 hrnku vlažného mléka (podle potřeby přidáme, záleží na kvalitě mouky), 7 PL slunečnicového oleje, 1 PL zakysané smetany, 1-2 žloutky, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 lžička strouhané citronové kůry (nemusí být), rozinky předem namočené v rumu. Ostatní suroviny: Tvarohová náplň, 2 PL máslové drobenky,1 rozšlehané vejce na potření, kvalitní meruňkový džem.
Postup přípravy
Do mísy vložíme předepsané suroviny i s připraveným kváskem a zaděláme vláčné těsto. Poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a v míse necháme vykynout. Až zdvojnásobí svůj objem, těsto rozválíme na podmoučené pracovní desce a vykrajujeme kolečka na velikost, jakou si sami zvolíme. Naplníme tvarohovou náplní, zavineme, spojem uložíme na plech s pečícím papírem a necháme 10-15 minut dokynout.
Dokončení:
Střed koláčků stiskneme dnem malé skleničky, džemem naplníme vzniklé důlky a posypeme lehce drobenkou. Syrové koláčky opatrně natřeme po bocích rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatavé barvy 20-25 minut při teplotě 180 st. C. Hned po vytažení z trouby ještě horké necháme vychladnout pod utěrkou. Nakonec je můžeme jemně pocukrovat moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.
Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu










