Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Ovocné koláčky s tvarohovým krémem

0.0
Ovocné koláčky s tvarohovým krémem

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 110g moučkového cukru, 100g másla, 60ml 12% smetany, 150g hladké mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formiček, formičky na koláčky (průměr dna 8 cm)
Krém a dokončení: 300ml mléka, 1 vanilkový pudink, cukr dle chuti cca 100g, 250g másla, 1 tvaroh (kostka) ovoce na ozdobení, 1 sáček čirého dortového želé

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků, Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem a máslem do pěny. Vmícháme do ní smetanu, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků. Formičky vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozdělíme do nich těsto, vložíme je do předehřáté trouby a při 175°C pečeme asi 10 až 15 min. Pudinkový prášek rozmícháme v mléku a uvaříme. Horké přikryjeme potravinářskou fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme vystydnout. Poté si vyšleháme máslo s cukrem, po částech zašleháme vychladlý pudink a nakonec přidáme tvaroh a vše vyšleháme do hladkého krému. Krém rozdělíme na koláčky, ozdobíme ovocem, připravíme si podle návodu na sáčku želé a zalijeme jím koláčky.
Toto množství vyjde přesně na 8 koláčků. Je to skvělá žravá mňamka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie