Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Jablečný koláč s tvarohovým krémem

0.0
Jablečný koláč s tvarohovým krémem

Potřebné ingredience

jablečný kompot: 1 citron, 1 kg jablek, 3 lžíce medu, Tvarohové těsto: 150 gr tvarohu, 4 lžíce oleje, 75 gr cukru, 1 vanilk. cukr, 2-3 lžíce mléka, 300 gr polohr. mouky, 1/2 kypř. prášku drobenka: 175 gr hrubé mouky, 80 gr cukru, špetku kypříc. prášku, 1 lžíce mleté skořice, 80 gr másla, krém: 3 vejce, 1 vanilk. cukr, 1 lžička citr. štávy, 70 gr cukru, 250 gr ricotty, 2 vrch. lžíce krupice

Postup přípravy

Na kompot vylisujeme z citronu štávou. Jablka oloupeme, vykrojíme, nakrájíme na kousky, ihned je pokapeme citr. štávou, vložíme do hrnce se třemi lžicemi vody a medem. Přikryté dusíme asi 8 minut. Necháme vychladnout, popřípadě okapeme na sítku.
Do mísy dáme všechny přísady na těsto, promícháme, potom rukama vypracujeme hladé těsto. Vymažeme formu přibližně 25x35 cm velkou, na pomoučeném vále vyválíme plát velikosti formy a vložíme.
Na krém oddělíme žloutky od bílků, z bílků a vanik. cukru vyšleháme tuhý snih, utřeme žloutky, cukr, ricottu, krupici. Postupně vmícháme sníh. Krém naneseme na těsto a povrch uhladíme, na vrch rovnoměrně rozdělíme jablečný kompot.
Z mouky , cukru, kypřícího prášku, skořice a vychlazeného másla rychle vypracujeme drobenku. Rovnoměrně jí rozdělíme na koláč. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 St. asi 50 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 19. 10. 2010, 10:48
Tak tady ale něco chybí,nejsou tam napsané ingredience na krém,nevím kolik vajec ani té riccoty,takže nevím jak udělat
Stepuska 19. 10. 2010, 11:14
@lidare už jsem to doplnila, nějak se mi to předtím vymazalo :) nejsem žádná velká cukrářka, koláč nebyl vůbec těžký, jen trochu časově náročnější, ale stojí za to :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie