Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Jahodovo-jogurtový jahelník

0.0
Jahodovo-jogurtový jahelník

Potřebné ingredience

Korpus: 120 g jáhel, 60 g strouhaného kokosu, 2 PL tekutého medu, 1 PL másla, špetka soli. Náplň: 500 g jahod, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek. Poleva: 200 g zakysané smetany, 200 g bílého jogurtu, 2 PL cukru moučka, 3 želatinové plátky.

Postup přípravy

Jáhly spaříme vařící vodou, nasypeme do kastrůlku, zalijeme vodou se špetkou soli a vaříme doměkka. Do uvařených jáhel vmícháme máslo, med a kokos. Směs natlačíme do dortové formy (průměr 24 cm) a necháme v ledničce ztuhnout.
Z rozmixovaných jahod (já použila mražené mixované s cukrem), cukru a pudinkového prášku rozmíchaného ve vodě uvaříme jahodovou kaši. Horkou ji nalijeme na korpus a počkáme, až vychladne a ztuhne.
Jogurt smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinové plátky necháme 10 minut nabobtnat ve studené vodě, slabým zahřátím rozpustíme a vmícháme do jogurtu. Nalijeme na jahody a uložíme do ledničky, kde poleva krásně ztuhne.
My máme jáhly rádi, tak nám tento zdravý moučník chutnal víc než se sušenkovo-máslovým korpusem. Inspiraci jsem našla na internetu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie