(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
DORT jahodovo-jogurtový
Potřebné ingredience
Balíček piškotů
Krém: sáček želatiny (viz.postup), 1dl mléka, 500g bílého jogurtu,4 lžíce cukru,přiměřeně jahod
Rosol: 1jahodový pudink,1/2 l šťávy naředěné vodou
Na ozdobu: šlehačka ušlehaná se ztužovačem (nejl. Tatra ke šlehání),jahody,čokoláda....
Postup přípravy
Dno formy vyložíme piškoty. Želatinu namočíme do mléka a necháme 10 min bobtnat. Mezitím rozšleháme jahody s cukrem a jogurtem. Želatinu s mlékem zahříváme do rozpuštění-nevaříme- a tenkým pramínkem lijeme za stálého míchání do jogurtové směsi. Tu nalijeme na piškoty a necháme v lednici ztuhnout. Rosol připravíme tak,že uvaříme pudink se šťávou (cukrem). Rozetřeme ho na ztuhlou želatinovou směs,na kterou jsme předtím rozložili jahody. Necháme nejlépe přes noc tuhnout a druhý den dozdobíme podle fantazie. Je to fantazie :-)
Formu vyložíme piškoty...
Používám tuto želatinu-jednoduchá příprava,spolehlivě tuhne
Nalijeme želatinovou směs...
rozložíme jahody...
Rozetřeme rosol...
Vyfotíme a pokud nám to nebude líto,sníme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Strangerka
(upraveno)
14. 11. 2009, 20:53
Dort je moooc pěkný . Chtěla jsem se zeptat, ten rosol se dělá z jaké šťávy? A místo ní se dává kolik cukru?
Vejdzik
(upraveno)
11. 6. 2007, 14:16
Tak ten vypadá skutečně moc dobře,s tím jogurtem to musí být velmi dobré, o víkendu se do toho pustím
bursa
(upraveno)
11. 6. 2007, 18:11
@Vejdzik
Můžu jen doporučit .Zmizel rychlostí blesku a není to taková kalorická bomba