Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Dortík jahůdkový

0.0
Dortík jahůdkový

Potřebné ingredience

Na korpus: 3 vejce, 75 g cukru krupice, 1/2 vanilkového cukru, 100 g hladké mouky.

Na náplň: 250 g jahod, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citrónu, 250 g bílého smetanového jogurtu, 125 ml smetany ke šlehání, 6 plátků želatiny. Dále marmeláda a lesní jahůdky.

Postup přípravy

Žloutky s cukry vyšleháme do pěny, z bílků ušleháme sníh, obě hmoty smícháme, vmícháme prosátou mouku, upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, položíme na tác a upevníme kolem korpusu umytý rámeček dortové formy. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr a odložíme si stranou asi 1 PL na ozdobení. Do jahod přidáme citrónovou šťávu. Ušleháme šlehačku. Namočíme želatinu, za 10 minut ji lehce vymačkanou mírně zahřejeme a rozpuštěnou vlijeme za stálého míchání do jahod, nakonec vmícháme šlehačku. Náplň nalijeme do rámečku na korpus, pocákáme odloženou troškou mixovaných jahod a špejlí mírně promícháme. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout, dozdobíme šlehačkou a lesními jahůdkami nebo i jinak dle svých možností.

Mixované jahody jsem kapala jen na prostředek dortu, protože na kraje přijde šlehačka. Tříletý vnouček potom jahůdkami ozdobil celý bok a tak ho to bavilo, že pokračoval a pokračoval.......

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marbrix 21. 6. 2009, 19:10
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 21. 6. 2009, 18:34
je moc pěkný (Y) (Y) (Y) (Y)receptík by nebyl?! prosím a děkuji (clamp) (clamp) (clamp)
spero 21. 6. 2009, 22:27
@Ilonáček Ilonko, nebyl čas. ;-) ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie