(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vláčná přesnídávková bábovka
Potřebné ingredience
300g špaldové hladké mouky, 70g žitné celozrnné mouky, 65g hodně měkkého másla, sůl, 2 vejce, 30g kakaa, 120g oleje, 100g cukru, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 550 - 600g přesnídávky (jablečného pyré). Poleva: 50g třtinového cukru, 50g másla, 60g šlehačky, sůl, cca 65g moučkového třtinového cukru
Postup přípravy
šleháme máslo a cukr, přidáme olej, nakonec vejce. Ke směsi střídavě zašleháváme moučnou směs (mouka, kakao, soda, sůl) a přesnídávku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170°C (horkovzduch) asi 30.45min. Vyklopíme a necháme vychladnout. Studenou bábovku polijeme polevou a necháme zaschnout. Na polevu v hrnci zahřejeme všechny ingredience kromě moučkového cukru. Směs přivedeme k varu a prudce vaříme za stálého míchání 1-2 minuty (dokud směs lehce nezkaramelizuje - do světle hnědé barvy). Necháme zchladnout a zašleháme moučkový cukr.
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé