Ombre borůvkový dort s makronkami
Potřebné ingredience
Klasický korpus: (6 žloutků, sníh z 6 bílků, 1dcl oleje, 150g cukru, prdopeč, 200g polohrubé mouky), mascarpone krém ( 500g mascarpone, cukr dle chuti, 1smetana). Borůvkový džam, borůvky na ozdobu, borůvky na rozvar.Čokoládový krém nebo pudinkový, záleží na fantazii a chuti).
Postup přípravy
Upečeme 2 různé korpusy.
Vyšleháme mascarpone se smetanou a cukrem na krém, pokud je moc řídký, můžeme přidat vyšlehané máslo.
Korpusy prořízneme na 3 části, které budeme barevně střídat, první pomažeme krémem, z druhého vyřízneme střed, který naplníme rozvarem ( borůvky, cukr, voda, lžička škrobu), pomažeme krémem.
A opět přiklopíme dalším korpusem.
Na ten můžeme dát borůvkový džem.
Další vrstvu jsme promazala čokoládovým krémem s ořechy.
Poslední vrstvu pomažeme mascarpone krémem, stejně tak jako celý dort a necháme schladit v lednici aspoň hodinu.
Zbytek krému si obarvíme kapkou barviva, jedna dávka tmavší, druhá světlejší.
Spodek přetřeme tmavším krémem, o trochu výš světlejší. Celý dort barevně sjednotíme zarovnáním nahřátým dortovým nožem, aby se sjednotil přechod barev.
Dozdobíme vršek dortu. Svařím cca 50g cukru a 30g vody, ovoce v tom promíchám, aby si udrželo barvu a svěžest.
Makronky jsou dle mého receptu níž.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé