Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ombre borůvkový dort s makronkami

0.0
Ombre borůvkový dort s makronkami

Potřebné ingredience

Klasický korpus: (6 žloutků, sníh z 6 bílků, 1dcl oleje, 150g cukru, prdopeč, 200g polohrubé mouky), mascarpone krém ( 500g mascarpone, cukr dle chuti, 1smetana). Borůvkový džam, borůvky na ozdobu, borůvky na rozvar.Čokoládový krém nebo pudinkový, záleží na fantazii a chuti).

Postup přípravy

Těsto na korpus vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a mouku s prdopečem, střídavě s bílky. Rozdělíme na polovinu a každou obarvíme dle přání (borůvky, gelové barvivo). Vyšleháme si mascarpone krém.

Upečeme 2 různé korpusy.

Vyšleháme mascarpone se smetanou a cukrem na krém, pokud je moc řídký, můžeme přidat vyšlehané máslo.

Korpusy prořízneme na 3 části, které budeme barevně střídat, první pomažeme krémem, z druhého vyřízneme střed, který naplníme rozvarem ( borůvky, cukr, voda, lžička škrobu), pomažeme krémem.

A opět přiklopíme dalším korpusem.

Na ten můžeme dát borůvkový džem.

Další vrstvu jsme promazala čokoládovým krémem s ořechy.

Poslední vrstvu pomažeme mascarpone krémem, stejně tak jako celý dort a necháme schladit v lednici aspoň hodinu.

Zbytek krému si obarvíme kapkou barviva, jedna dávka tmavší, druhá světlejší.

Spodek přetřeme tmavším krémem, o trochu výš světlejší. Celý dort barevně sjednotíme zarovnáním nahřátým dortovým nožem, aby se sjednotil přechod barev.

Dozdobíme vršek dortu. Svařím cca 50g cukru a 30g vody, ovoce v tom promíchám, aby si udrželo barvu a svěžest.

Makronky jsou dle mého receptu níž.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie