Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept

Broskvová přesnídávka

0.0
Broskvová přesnídávka

Potřebné ingredience

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

Postup přípravy

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru (spíše jsem to dělala podle chuti, když se mi to zdálo málo sladké, přisypávala jsem po troškách do spokojenosti).
Hrnec na plotnu a míchat do varu. Nepřidávejte vodu, pustí to! Odstraňovat pěnu, ale dlouho nevařit. Puštěnou šťávu jsem posbírala do půlky hrníčku a do vychladlé šťávy rozmíchala asi 2 lžíce škrobu (čím více, tím to bude hustější). Na konci vaření (moc dlouho to na plotně netýrejte) přidat vanilku, rozmixovat ponorným mixérem do hladké směsi, přidat trochu citronové šťávy (pro zvýraznění chuti, ale nemusí být, já tam jednou šoupla citronový cukr) a na závěr škrobovou směs přisypat do vařících broskví - míchat, míchat a míchat, nechat chvíli jen probublat. Pak horké vlít do připravených skleniček, zavíčkovat a dnem vzhůru nechat vychladnout.
Dobré pro miminka i maminky :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie