Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

***SVĚŽÍ LETNÍ DORT S OSTRUŽINAMI***

0.0
***SVĚŽÍ LETNÍ DORT S OSTRUŽINAMI***

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 1/2prášku do pečiva, 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky Krém: 1/2 kg bílého jogurtu, šlehačka, 250 g mascarpone, 3 lžíce cukru moučkarnrybízová marmeláda, ostružiny (nebo maliny, borůvky, jahody atp), na ozdobu - máta, drcené kakaové boby.

Postup přípravy

Korpus: ušleháme žloutky s 8 lžícemi vlažné vody, přidáme postupně cukr, prášek a mouku, Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.rnKrém: Než se pustím do těsta na korpus, vyklopím na cedník vyložený papírovou utěrkou bílý jogurt (používám Selský) a nechám odkapat vodu. Než se upeče korpus, je všechna voda z jogurtu odkapaná. Potom smíchám s mascarpone, cukrem (podle Vaší chuti - já dávám 3 lžíce cukru) a ušlehanou šlehačkou. Zlehka vymíchám do hladka, aby se vše spojilo v jemný krém.rnrnKorpus po vychladnutí rozříznu na polovinu, natřu rybízovou marmeládou, částí krému, pokladu omytým ovocem, další částí krému a přiklopím druhou polovinou korpusu. Zbylým krémem potřu celý dort nahoře i po stranách, ozdobím ovocem, mátou a drcenými boby a dám vychladit do lednice.rnrnDort je svěží, lehký, není příliš sladký a troufám si říct, že ho zvládnou i pekařské začátečnice:-). Doba přípravy nepřesáhla 2 hodiny.

Dort jsem nechala přes noc v lednici, aby se rozležel.

Dobrou chuť:-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MParis 7. 8. 2018, 8:58
Hezký (clamp) (clamp) (clamp) (^)
hantonie 2. 8. 2018, 11:33
tak teda ten musí být super dobrý. 3koda , že mám nechodící sádru, jinak bych hned do něj šla. až budu zdravá, určitě udělám. (clamp) (clamp) (clamp)
PetraRol 1. 8. 2018, 18:14
(Y) (Y) (Y) Krásný

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie