Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Pavlova

0.0
Pavlova

Potřebné ingredience

4 bílky (120 - 150g), 200g cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce kukuřičného škrobu. Náplň: 3 šlehačky, 1 ztužovač šlehačky, čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny,...), omáčka z lesních plodů (lesní plody, med, solamyl)

Postup přípravy

Bílky šleháme na střední rychlost (sníh lépe drží, než když se šlehá rychle), když zpevní, přidáváme postupně cukr a šleháme do lesklé a pevné hmoty. Nakonec zašleháme citrón a škrob. Naneseme na plech na pečící papír 3 placky (předem obkreslíme kruhy) a dáme do trouby (horkovzduch) vyhřáté na 150°C. Pečeme po jednom plechu. Jakmile plech vložíme, snížíme teplotu na 110°C a dopečeme asi 45min. Naplníme šlehačkou a ovocem, navrch dort ještě polijeme ovocnou omáčkou. Necháme vychladit 2 - 4 hodiny. Na omáčku svaříme ovoce, až se část tekutiny odpaří přidáme škrob rozmíchaný ve vodě a chvíli povaříme.

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie