(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
HAMBURGEROVÉ HOUSKY sypané mákem a sezamovými semínky

Potřebné ingredience
450 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného), 20 g cukru, 30 g másla, 180 g vlažné vody, 1 celé vejce, 1 kávová lžička soli, 1 žloutek na potření, ½ deci mléka na potření, na posypání malou hrst nemletého máku a sezamových semínek.
Postup přípravy
V mouce uděláme důlek, ve kterém necháme rozpustit rozdrobené droždí s trochou vody. Pak přidáme předepsané suroviny-zbytek vody se solí nakonec a vypracujeme hladké, elastické těsto, které přikryjeme a necháme 2 hodiny kynout.
Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 8-9 ks, které vytvarujeme na kouličky. Vložíme je na plech s pečícím papírem, malinko je ve středu stiskneme a necháme dokynout. Asi po hodině je potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, posypeme nemletým mákem a semínky.
Pečeme je asi 15 minut v rozpálené troubě na 190 st. C. Po vychládnutí housky podélně rozřízneme a připravíme hamburgery.
Dobré pochutnání.
Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 8-9 ks, které vytvarujeme na kouličky. Vložíme je na plech s pečícím papírem, malinko je ve středu stiskneme a necháme dokynout. Asi po hodině je potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, posypeme nemletým mákem a semínky.
Pečeme je asi 15 minut v rozpálené troubě na 190 st. C. Po vychládnutí housky podélně rozřízneme a připravíme hamburgery.
Dobré pochutnání.

Americký recept podle Laurel Evansové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

yarkal
(upraveno)
26. 11. 2018, 21:08
Tak tyhle houstičky určitě vyzkouším.

nahlásit

Evula.U
(upraveno)
28. 11. 2018, 0:11
@yarkal
Urcite zkuste, Jarmilko a dejte vedet

nahlásit