Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Cizrnová polévka s pórkem

0.0
Cizrnová polévka s pórkem

Potřebné ingredience

250 g cizrny
1 pórek
máslo
sůl, polévkové koření (nemusí být), šafrán
hladká mouka

Postup přípravy

Cizrnu musíme přes noc namočit, pak vařit v jiné vodě 1-2 hodiny, podle velikosti.

V jiném hrnci na másle osmažíme nakrájený pórek, necháme jej pouze zesklovatět, zalejeme troškou vody, přidáme malinko šafránu a krátce povaříme.

Pórek a většinu uvařené cizrny rozmixujeme, přidáme zbylé kuličky cizrny a zahustíme jíškou. Já tedy většinou jen moukou rozmíchanou ve vodě. :-)))))) Ona je sice hustá dost, ale tou moukou se to zjemní.

Solíme až nakonec, dochutíme polévkovým kořením dle potřeby.

Podáváme s osmaženou houstičkou.

Polévka je vhodná i pro ty, kdo stejně jako já, nejedí pórek. Není tam vůbec cítit. Nepoznal to ani můj syn, který pórek fakt nemusí. ;-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bonini 21. 3. 2010, 19:34
Cizrnovou polévku děláme velmi často. Kupuji cizrnu v nálevu od Alnatury a jíšku už nedávám, polévku zjemňuji trochou zakysané smetany. (Y)
piliticek 8. 1. 2009, 11:25
Dobrý den, Evi, udělala jsem podla vašeho receptu cizrnovou polévku a měla velký úspěch. Slupli ji všichni, manžel, dcerka i náš 11 měs. prcek, který měl "neslanou verzi". Byla opravdu výborná, ještě jsem tam nám dospělákům dala stroužek česneku a navrch cibulovou nať. Děkuji za tip, určitě ji budu cizrnu zařazovat do našeho jídelníčku. Zuzka.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie