(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Panettone z mateřského kvasu

Potřebné ingredience
Rozkvas: 150g mléka, 150g hladké mouky, 90-100g mateřského kvasu (lievito madre). Finální těsto: rozkvas, 100g měkkého másla, 70g cukru, 350g pizza mouky, 100g mléka, 2 vejce, kousek másla, rozinky, citrónová nebo pomerančová kůra, kandované nebo sušené ovoce
Postup přípravy
Asi 6 hodin předem si uděláme rozkvas smícháním všech surovin. Poté ze všeho vypracujeme hladké, elastické těsto, které necháme chvilku odpočívat (cca 15 min.). Rozdělíme do malých forem nebo dáme do velké, zakryjeme a necháme v teple kynout asi 5 hodin. Pak necháme chvíli odkryté (ideálně v průvanu), nařízneme do kříže a vložíme kousek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě (horní a spodní ohřev) na 180°C do vnitřní teploty 85°C (u malých je to asi 15-20min). Hned po upečení panettone věšíme "hlavou dolů" a necháme tak malé 3-4 hodiny, velké i přes noc. Recept z internetu.

...

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé