Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí roládky s chřestem na víně

0.0
Kuřecí roládky s chřestem na víně

Potřebné ingredience

kuřecí plátky (prsní nebo stehenní řízky), mozarella, chřest (zelený nebo bílý), plátky pršuta, sůl, bílý pepř, 100 ml bílého vína na podlití, kousek másla (nebo Ghí) na vymazání hrnce, několik lístků bazalky, v případě potřeby něco na zahuštění sosu (jíška, škrob...), trocha třtinového cukru (pokud je hodně kyselé víno)

Postup přípravy

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý.

Maso osolit a opepřit, poklást plátky mozarelly a na to položit chřest.
Vše zavinout do roládky a tu ještě zabalit do plátku pršuta.

Roládky dát do máslem vymazaného hrnce nahoru rozložit několik lístků bazalky a zalít vínem.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa sos podle potřeby zahustit, případně dochutit třtinovým cukrem.

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý. Maso osolit a opepřit, poklást plátky mozarelly a na to položit chřest.

Vše zavinout do roládky a tu ještě zabalit do plátku pršuta.

Roládky dát do máslem vymazaného hrnce nahoru rozložit několik lístků bazalky a zalít vínem.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec). Po vyjmutí masa sos podle potřeby zahustit, případně dochutit třtinovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jablcko111 5. 6. 2019, 12:03
prepáčte, nerozumiem tejto vete: - Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).-, mohli by ste vysvetliť? To sa robí 6 hodín? Čo to je LOW?
Ayra 6. 6. 2019, 20:20
@jablcko111 Ano, vaření v pomalém hrnci má svá specifika - když si vygooglíte "vaření v pomalém hrnci", tak se všechno dozvíte.
jablcko111 12. 6. 2019, 10:53
@Ayra ďakujem, bez toho hrnca to neodporúčate robiť?
Ayra 12. 6. 2019, 21:49
@jablcko111 Ale jistě, všechno se dá udělat i jiným způsobem - v troubě, remosce, papiňáku... Jen tohle je kategorie Pomalý hrnec, takže je tu postup jen pro pomalý hrnec. Pro jiné vaření to musíte přizpůsobit zvolenému druhu úpravy - rozdíl bude hlavně v délce pečení (dušení), v podlévání (v pomalém hrnci se v podstatě vůbec nepodlévá) a u některých receptů asi i v množství koření nebo bylinek (do pomalého hrnce se dává méně, protože se tam aroma rozvine mnohem víc, než třeba při pečení v troubě).
krišon 12. 6. 2019, 11:57
@jablcko111 Většinu receptů, které tu paní má, jsem vyzkoušela v normálním hrnci. Zrovna těmto roládkám stačilo něco přes půl hodiny v troubě, ze začátku jsem přikryla, dopekla odkryté... akorát se musí maličko podlít a po odkrytí dávám na každou roládu kousek másla a dělala jsem z vykostěných kuřecích stehen, jsou šťavnatá... snad se na mne autorka receptu nebude zlobit (F)
mimicek 31. 5. 2019, 18:40
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie