(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Kringel se šunkou a cuketou
Potřebné ingredience
1 plát listového těsta, 100 g čerstvého krémového sýru s bylinkami, 200 g plátkového sýru, 200 g šunky (plátky), 200 g mladé cukety.
Postup přípravy
Všecko to vlastně začalo komentářem k jedné mojí fotce z roku 2015, kvůli kterému jsem musela vyhledat starý Receptář Dr. Oetker. Při hledání onoho receptu jsem narazila na recept s cuketou, a jelikož teď mám cuket plno a stále z nich něco dělám, rozhodla jsem se, že k večeři ve dvou vyzkouším i tento receptík. To jsem ale netušila, že jsou ty kousky nejenom na pohled krásné, ale hlavně neskutečně dobré. Název receptu je původní, těsto jsem použila listové místo původního tvarohového. Ostatní je stejné.
Má se podávat teplé. Vyšlo mi 23 kousků a je to dle mé zkušenosti porce tak pro 3 lidi.
Koupené listové těsto rozbalíme, potřeme sýrem, poklademe plátkovým sýrem, kolečky nastrouhané cukety, plátky šunky. Srolujeme z obou delších stran směrem do středu a ostrým nožem nakrájíme na asi 2 cm dílky, které skládáme na plech s papírem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (pekla jsem na 210°C 30 minut).
Má se podávat teplé. Vyšlo mi 23 kousků a je to dle mé zkušenosti porce tak pro 3 lidi.
Koupené listové těsto rozbalíme, potřeme sýrem, poklademe plátkovým sýrem, kolečky nastrouhané cukety, plátky šunky. Srolujeme z obou delších stran směrem do středu a ostrým nožem nakrájíme na asi 2 cm dílky, které skládáme na plech s papírem. V předehřáté troubě pečeme na 200°C (pekla jsem na 210°C 30 minut).
jednoduchá příprava
dobře se krájí
vejde se na jeden plech
krásné na pohled
a pochoutka veliká
Tentokrát jsem vyzkoušela tvarohové těsto podle originálu a je to také moc chutné, s těstem se dobře pracuje. Vyzkoušejte oboje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
15. 10. 2020, 11:16
Ivanko, další super recept od Vás, dělám od léta na každou oslavu,protože všem moc chutná a chtějí recept
spero
(upraveno)
17. 10. 2020, 17:50
@Paluna
Pavlinko, moc Vám děkuji za milý komentář. Z takové zprávy mám velkou radost.
anaba
(upraveno)
9. 10. 2019, 19:46
tak tomusím vyzkoušet..díky
spero
(upraveno)
9. 10. 2019, 20:53
@anaba
Rádo se stalo. Tak ať vám chutná. Nám chutnaly obě varianty.
PavčaS
(upraveno)
5. 9. 2019, 20:11
Vyzkoušeno vynikající
spero
(upraveno)
8. 9. 2019, 19:51
@PavčaS
Pavlinko, moc Vám děkuji za zprávu.
karma75
(upraveno)
2. 9. 2019, 9:22
Děkuji za recept, vyzkouším Mohla by jste přidat i recept na to původní tgvarohové těsto?
spero
(upraveno)
2. 9. 2019, 19:08
@karma75
Martinko, původní recept na těsto je tento: 300 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker, 1 zarovnaná lžička soli, 1 zarovnaná lžička cukru, 125 g odtučněného tvarohu, 100 ml oleje, 100 ml vody. Těsto vypracujeme ručně dohladka.