(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Fougasse

Potřebné ingredience
Preferment: 150g vody, 150g hladké mouky, 1 g droždí. Těsto: 170g vody, 25g oleje, cukr, 2 lžičky soli, 150g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 50g žitné mouky, 8g droždí
Postup přípravy
Preferment připravíme 10-12 hodin předem. Poté ze všech ingrediencí vypracujeme kynuté těsto. Necháme kynout asi hodinu. Opatrně vyklopíme na pomoučený vál, zlehka roztáhneme na obdélník asi 2cm vysoký. Rozkrojíme na 4 "čtverce", uprostřed každého uděláme zářezy. Přendáme na plech (tím se řezy rozevřou), přikryjeme a necháme ještě kynout asi 10 - 20min. Mezitím v troubě nahříváme plech na 230°C. Pečivo sesuneme na horký plech a pečeme 15 - 20 min. Z knihy Ruce v mouce.

...

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé