(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Celerovo-bramborové noky
Potřebné ingredience
Těsto: 400g celeru, 400g brambor, 50g parmazánu, 1 vejce, sůl, pepř, hladká a celozrnná pšeničná mouka dle potřeby. Hrst sekaných vlašských ořechů, hrst dýňových semínek, šalvěj (popřípadě jiná bylinka), máslo, pepř, cca 200g brynzy
Postup přípravy
Celer nakrájíme na kousky a upečeme doměkka. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Teplý celer rozmixujeme na pyré, brambory nastrouháme. Z ingrediencí vypracujeme těsto podobné bramborovému (o něco měkčí). Uděláme noky, které vaříme v osolené vodě dokud nevyplanou. Noky orestujeme na přepuštěném másle dozlatova. Přimícháme předem opražené ořechy a semínka, šalvěj. Na talíři posypeme rozdrobenou brynzou.
+ mouka
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé