Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience
* TĚSTO: 130 g hladké pšeničné mouky, 130 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, 110 g mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g másla., 3 lžíce třtinového cukru, 1 vrchovatá lžička mleté skořice, 50 g nahrubo posekaných vlašských ořechů; 1 rozšlehané vejce na potření před pečením
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto dát do pekárnya nechat nakynout (cca 1½ - 2 hodiny).
Připravit náplň: máslo rozpustit, přidat cukr + skořici.
Vykynuté těsto vyklopit na vál, rozválet do obdélníku a rovnoměrně potřít náplní a posypat ořechy.
Těsto zavinout do rolády a tu nakrájet na 12 dílů.
Šneky rozložit do máslem vymazané formy a nechat nakynout (cca 30 minut).
Potřít rozšlehaným vajíčkem a péct v remosce 35-40 minut.

Vykynuté těsto vyklopit na vál, rozválet do obdélníku a rovnoměrně potřít náplní a posypat ořechy. Těsto zavinout do rolády a tu nakrájet na 12 dílů. Šneky rozložit do máslem vymazané formy a nechat nakynout (cca 30 minut).

Potřít rozšlehaným vajíčkem a péct v remosce 35-40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu








