Zobrazit přihlášovací formulář

Nejlepší dort

0.0
Nejlepší dort

Potřebné ingredience

Na těsto:
4 vejce
10 dkg másla
14 dkg cukru moučka
14 dkg hořké čokolády z Lidlu s 52 % podílem kakaa, nebo obyčejná na vaření
1 vrchovatou lžíci hladké a jednu polohrubé mouky
Na náplň:
2 šlehačky
(čím víc tuku tím lépe, skvěle funguje ta 40 % De luxe od Kunínu, máma dříve dávala do každé půl sáčku ztužovače, ale tomu se dá krásně vyhnout)
10 dkg té stejné hořké čokolády
1 a půl polévkové lžíce horké vody.


2 dortové formy, z nichž jedna bude mít 20 cm, a nějaký menší pekáček

Postup přípravy

Ve vodní lázni dáme rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s kousky másla. Než se vše rozpustí a vy to rozmícháte do jednolité čokoládové hmoty, oddělte žloutky od bílků a z bílků za fakultativního přidání špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Sníh si schovejte do ledničky . Ke žloutkům přidejte cukr, šlehejte a postupně přilévejte rozpuštěnou a už maličko vychladlou čokoládovou hmotu, na závěr šlehání přidejte mouku a výsledkem bude čokoládově čokoládové těsto. Opatrně přimíchejte předem ušlehaný sníh. Formy si vyložte pečícím papírem, okraje vymažte máslem a vysypejte jemnou strouhankou. Do té dvacítkové, ve které budete nakonec dort dělat, nalejte cca polovinu těsta, mělo by to vyjít tak na 2 cm výšky. Zbytek dejte to druhé formy nebo do pekáčku, ten se pak bude strouhat, takže když to uděláte tenké třeba na plech, bude se to strouhat strašně blbě. Pečeme na180 35 minut

Tu "druhou" placku nastrouhejte na jemném struhadle. Opět ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s jednou a půl lžící horké vody. Zatímco to bude chladnout, ušlehejte každou šlehačku zvlášť, opravdu do tuha, ale aby z toho zas nebylo máslo. Na korpus ve dvacítkové formě pak rozetřete jednu šlehačku a bílou vrstvu zasypejte polovinou nastrouhané čokoládové placky. Do druhé šlehačky teď přimíchejte rozpuštěnou ale už docela vychladlou čokoládu a z čokoládové šlehačky pak udělejte další vrstvu dortu. Pak už jen zasypte zbylou polovinou nastrouhané placky a máte hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie