Nejlepší dort
Potřebné ingredience
Na těsto:
4 vejce
10 dkg másla
14 dkg cukru moučka
14 dkg hořké čokolády z Lidlu s 52 % podílem kakaa, nebo obyčejná na vaření
1 vrchovatou lžíci hladké a jednu polohrubé mouky
Na náplň:
2 šlehačky
(čím víc tuku tím lépe, skvěle funguje ta 40 % De luxe od Kunínu, máma dříve dávala do každé půl sáčku ztužovače, ale tomu se dá krásně vyhnout)
10 dkg té stejné hořké čokolády
1 a půl polévkové lžíce horké vody.
2 dortové formy, z nichž jedna bude mít 20 cm, a nějaký menší pekáček
Postup přípravy
Tu "druhou" placku nastrouhejte na jemném struhadle. Opět ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s jednou a půl lžící horké vody. Zatímco to bude chladnout, ušlehejte každou šlehačku zvlášť, opravdu do tuha, ale aby z toho zas nebylo máslo. Na korpus ve dvacítkové formě pak rozetřete jednu šlehačku a bílou vrstvu zasypejte polovinou nastrouhané čokoládové placky. Do druhé šlehačky teď přimíchejte rozpuštěnou ale už docela vychladlou čokoládu a z čokoládové šlehačky pak udělejte další vrstvu dortu. Pak už jen zasypte zbylou polovinou nastrouhané placky a máte hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé