Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 102 návštěvníků)

Kubánský dort - nejlepší dort!:-)

0.0
Kubánský dort - nejlepší dort!:-)

Potřebné ingredience

Korpus:6 vajec,290g cukru moučka,120g polohrubé mouky,30g kakaapařížská šlehačka:0,5l šlehačky, 50g cukru krupice, 35g kakaačokoládová poleva

Postup přípravy

Vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme mouku a kakao. Těsto vlijeme do papírem vyložené dortové formy a pečeme vždy ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut. Po chvilce můžeme snížit na 190°C. Zbytečně neotvírat troubu.
Z upečeného korpusu seřízneme vršek potřeme marmeládou a rovnoměrně rozložíme rozkrojené banány ( asi 4 ks), které pokryjeme vrstvou pevně ušlehané šlehačky. Nakonec polejeme čokoládovou polevou.
Příprava pařížské šlehačky:
0,5l šlehačky, 50g cukru krupice, 35g kakaa. Uvaříme a necháme do 2. dne vychladit v ledničce, je důležité ať je to studené. Po vychlazení ušleháme.
Šlehačkou také můžeme nahoře hezky ozdobit.
Dort je také ozdobený čokoládovou modelovací hmotou podle receptů zde z MMB.
Tenhle dortík téměř nikdy nechybí na našich oslavách,je to pochoutka.
Dort na obrázku jsem nedělala já, ale moje sestra:-)

Ještě jedna fotka

Upečený korpus s odřízlým vrchem a natřený marmeládou

Proložený banány

Před zdobením

Všechny dorty

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

srneckova 6. 2. 2018, 14:39
(Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 17. 1. 2018, 20:01
(Y)
Danda Moštěničák 16. 1. 2018, 18:54
už se mi sbíhají sliny (clamp)
laskonka333 16. 1. 2018, 16:00
(clamp)
Andula9 15. 1. 2018, 19:19
Dnes jsem zkoušela dortík a asi jsem nešika a něco jsem pokazila :/ Korpus mi moc nevylezl a když jsem na šlehačku dávala polevu tak se to začalo míchat dohromady a nešla pořádně rozetřít :-(
adriM 4. 2. 2018, 12:22
@Andula9 to mě mrzí a dala jste šlahčku vychadit než jste na to dávala polevu?
jeremy 5. 8. 2013, 19:57
(clamp) (clamp) (clamp)
Makyky 28. 12. 2012, 16:03
Dneska jsem dělala,ale korpus je hodně tvrdý,nevím kde se stala chyba.
samaan 24. 11. 2012, 11:23
Dobrý den, včera jsem zkoušela Váš dort a musím říct,že je luxusní. Komentáře obyčejně nepíši,ale na tento Váš recept musím!! Recept je napsán jasně a srozumitelně.Běžně dorty nepeču a nejsem velká cukrářka,ale tento dort se povedl. Přiznám se,že nejhorší pro mě byla poleva. Jinak super a recept zařazuji do svých oblíbených a Vás chválím. (Y)
adriM 26. 11. 2012, 12:22
@samaan Pavli dekuji moc za tak hezky komentar (F)
EvcaM 2. 5. 2012, 14:58
Dortík vypadá skvěle, ráda bych upekla na páteční oslavu narozenin, vydrží, pokud se udělá den dopředu? Mám obavu, aby šlehačka "nespadla" nikdy jsem pařížskou nedělala...
adriM 3. 5. 2012, 9:55
@EvcaM Evi vydrzi, vzdy delam dorty na oslavu den predem, protoze v den D je treba chystat spoustu jinych veci :-) At se podari (Y)
barca 2 15. 8. 2011, 5:13
Andrejko, dortík vypadá super, jste moc šikovná. Budu také zkoušet, ale chci se zeptat - jak dlouho vaříte tu šlehačku,cukr a kakao?
adriM 16. 8. 2011, 20:01
@barca 2 Baruš svařím to krátce, cca minutu až dvě vařím od doby, kdy to začne bublat, to stačí. Ať se podaří (F)
kachnik26 17. 7. 2011, 19:53
Tak jsem zkoušela Váš dortík a byl výborný http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=112515 ,jen jsem měla z této dávky hooodně vysoký korpus,z formy průměru cca 21cm měl výšku asi 8cm :-o.Příště udělám trošku méně,ale jinak je vážně super (Y)
adriM 20. 7. 2011, 19:45
@kachnik26 Katuš no krása, jsem ráda, že se povedl. A máte pravdu, korpus je docela vysoký, já občas trochu víc seříznu, ale i krému je dost, záleží jak to má kdo rád. Klidně se ale dá udělat i korpus z menší dávky. No a to vaše nazdobení, paráda, jste moc šikovná (clamp) :-o (Y)
Erinka83 27. 1. 2011, 15:26
Jak je asi velký? Do jaké formy? Bude nás na oslavě asi 20, myslíte, že vystačí?? :-D
adriM 31. 1. 2011, 19:14
@Erinka83 Terez je to do té úplně klasické formy, myslím že má průměr 20 čo 23 cm. Pro 20 lidí by to chtělo klidně dva (Y) Anebo zvýšit dávku a udělat na velký plech... (F)
evka 5. 5. 2010, 19:09
Andri,a tam nepatří vůbec prášek do pečiva? *-)Hledám nějaký osvědčený tmavý korpus,ale mám trochu obavy,aby mi vyskočil :-$
adriM 7. 5. 2010, 22:24
@evka Evi opravdu ne, jen to zbytečně v průběhu pečení neotvírám až opravdu když je to skoro hotové,abych to vyzkoušela a nikdy mi to nespadlo ani nic podobného...Hlavně ten korpus nemá být mega vysoký,protože nejlepší na něm je ta paříž |:o) :-)
ivča45 5. 5. 2010, 19:01
Šlo by to udělat jako řezy? *-)
adriM 7. 5. 2010, 22:23
@ivča45 Ivi myslím,že určitě, akorát asi z trošičku větší dávky na klasický velký plech,ale určitě to jde (F)
verulii 5. 5. 2010, 18:24
Andreo, mohla byste mi prosím napsat do jak velké formy je uvedená dávka? Jinak dort vypadá úžasně a příští týden se ho chystám upéct. díky, Veronika (hello)
adriM 7. 5. 2010, 22:22
@verulii Veru omlouvám se,že píšu tak pozdě. Je to do klasické dortové formy průměr 23 cm tuším... (F)
babanka 10. 8. 2009, 12:06
Dobrý den Andrejko, včera jsem zkusila udělat dortík podle vašeho receptu ^o) Vlastně jsem podle Vás udělala jen korpus ;-) a musim říct,že je vynikající. Dort sem nepotřela marmeládou, abych neměla tolik práce, tak jsem si koupila pařížskou šlehačku na šlehání a krém udělala z ní. ;-) Čokoládu na vaření použila od Orionu, a aby byla měkčí dala jsem do ní hodně tuku. Řeknu vám, takovou baštu sme dlouho neměli (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) dnes musím dělat znovu, protože dort zmizel (^) rychlostí blesku ;-) všem ho doporučuju je výýborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) děkuju (F) (L)
adriM 10. 8. 2009, 14:09
@babanka Jani tak to je super,že dortík - vlastně korpus :-D chutnal |:o) Zkuste někdy i tu domácí pařížskou,kamarádka mi nedávno říkala,že si ji dělá i jen tak, na jídlo,tak mám nutkání se po ní opičit a udělat si ji (zajic) (L)
babanka 10. 8. 2009, 18:29
@adriM :-D :-D :-D nedá mi to a v týdnu to zkusím :-D :-D (L)
manhartici 11. 3. 2009, 11:36
VYPADÁ OPRAVDU SKVOSTNĚ... (wash) (wash) (wash) (Y) (Y) (Y)
adriM (upraveno) 11. 3. 2009, 20:59
@manhartici [A] Děkuji , hlavně chutná :-) (F)
myšulinka 19. 1. 2009, 10:06
Jsem moc ráda že jsem našla Váš recept, jelikož několik let kupujeme tento dortík v cukrárně a mají ho tam moc výborný, ale ráda bych se ho naučila sama.Tak dnes půjdu hned udělat nákup surovin.Ale jedna věc mi není jistá jak píšete o seříznutí korpusu.Tak nevím proč?A kam pak přijde ta seříznutý korpus. ;-)Děkuji za odpověd. A moc se na něj těším. ^o)
adriM 19. 1. 2009, 12:16
@myšulinka Nikol je to z toho důvodu,že ten vršek tak malinko popraská,tak jen to se může seříznout ať to je vzhledově hezčí a navíc, i když seříznete třeba 1 cm,vůbec to nevadí,budete to mít více krémové. Pak je taky jedna možnost,dělají to tak v některých cukrárnách, že ho přeříznete na polovinu a může být na dva dorty,to je ale třeba potom jednou tolik krému. záleží jestli máte ráda i větší korpus, já nejvíc ten krém ;-) A pokud seříznete jen ten vršek,což může být i 2 mm,tak to se prostě vyhodí. To máte štěstí,že vám z cukrárny ještě chutná,já si naposled dala a byla to hrůza a děs, bez chuti,to ani nemohlo být ze šlehačky :-$ Ať se povede,dejte vědět (F)
myšulinka 3. 2. 2009, 8:46
@adriM Tak konečně jsem se dostala k výrobě výborného dortíku.Musím opravdu moc pochválit, byl moc dobrý |:o) (Y) . Jediné co si příště dám pozor, tak když budu šlehat šlehačku kterou jsem si vyrobila po domácku.Nějak se mi zdcla ;-) ale byla dobrá ;-)No a pak patlání čokolády na tu šlehačku vypadalo taky zajímavě. ;-).Dát dortík někomu jako k narozeninám tak se asi trošku lekne co to vlastně je, ale pak když jsem zakrojily tak všem moc chutnal :-$ :-pDěkuji za recept a určitě kouknu i na jiné od Vás.
adriM 3. 2. 2009, 18:54
@myšulinka Nikol jsem moc ráda,že chutnal :-) Je fakt,že šlehačku po domácku neznám,já ji vyrobit neumím,tak v tomhle neporadím ;-) Ale klasická se mi nikdy nezdrcla,asi je třeba to zase nepřešlehat. A poleva? Ta je lepší udělat trošku řídká,v tomto případě určitě není dobré dávat tu s 50% kakaa,raději přidat trochu ztuženého tuku a co nejrychleji rozlít na vychlazený krém a hned vyhladit. Teď už ale víte jak na to a příště budete profík a dortík budete moci udělat i k těm narozeninám |:o) (F)
myšulinka 19. 1. 2009, 13:43
@adriM Děkuji moc za radu.Tak už tomu rozumím ;-) Ten krém je na tom fakt nejlepší. To máte pravdu že dnešní cukrárny už bohužel stojí za prd.Ale u nás je ještě jedna co je opravdu moc výborná.Je ve Zdicích.Kdyby jste jeli někdy okolo, tak se zastavte :-)A dejte si větrník je božský ;-) plněný pravou šlehačkou a pudinkem.No už mám chuť *-) Hllavně že držím dietu :-D pa ozvu se jak to dopadlo.
adriM 19. 1. 2009, 20:15
@myšulinka Jé tak tu cukrárnu opravdu závidím a s větrníkem ani nemluvte,ten už jsem se raději taky naučila dělat sama,je to i manželův nejoblíbenější ;-) Škoda,že jste tak daleko :-( Ať se dortík povede |:o)
lusia32 22. 7. 2008, 18:35
dnes jsem si tento dort upekla k 33.narozeninám ......naprosto senzační pochoutka ....jen jsem nepolívala čoko polevou páč bych ji určitě zkazila ..jen jsem ozdobila ružičky z model.čokolády...dodám foto ....děkuji za receptík (^)
adriM 23. 7. 2008, 19:05
@lusia32 Luci to je super, že chutnal, polevu byste určitě zvládla,když jste udělala i tak hezké ozdoby :-) Opravdu se vám povedl a vše nejlepší!!! |:o) (F)
RUNTY 23. 5. 2008, 21:58
Andrej , krása (Y) (Y)už mám uloženo . Také mě zajímá ta čokoládová krabička , už jsem ji někde viděla , ale nevím jak na ni. Předem děkuji Alča (F) (F)
adriM 23. 5. 2008, 22:17
@RUNTY Děkuji, vyřídím a krabičku už máte taky v receptech (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie