(recept
si oblíbilo 102 návštěvníků)
Kubánský dort - nejlepší dort!:-)
Potřebné ingredience
Korpus:6 vajec,290g cukru moučka,120g polohrubé mouky,30g kakaapařížská šlehačka:0,5l šlehačky, 50g cukru krupice, 35g kakaačokoládová poleva
Postup přípravy
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme mouku a kakao. Těsto vlijeme do papírem vyložené dortové formy a pečeme vždy ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut. Po chvilce můžeme snížit na 190°C. Zbytečně neotvírat troubu.
Z upečeného korpusu seřízneme vršek potřeme marmeládou a rovnoměrně rozložíme rozkrojené banány ( asi 4 ks), které pokryjeme vrstvou pevně ušlehané šlehačky. Nakonec polejeme čokoládovou polevou.
Příprava pařížské šlehačky:
0,5l šlehačky, 50g cukru krupice, 35g kakaa. Uvaříme a necháme do 2. dne vychladit v ledničce, je důležité ať je to studené. Po vychlazení ušleháme.
Šlehačkou také můžeme nahoře hezky ozdobit.
Dort je také ozdobený čokoládovou modelovací hmotou podle receptů zde z MMB.
Tenhle dortík téměř nikdy nechybí na našich oslavách,je to pochoutka.
Dort na obrázku jsem nedělala já, ale moje sestra:-)
Z upečeného korpusu seřízneme vršek potřeme marmeládou a rovnoměrně rozložíme rozkrojené banány ( asi 4 ks), které pokryjeme vrstvou pevně ušlehané šlehačky. Nakonec polejeme čokoládovou polevou.
Příprava pařížské šlehačky:
0,5l šlehačky, 50g cukru krupice, 35g kakaa. Uvaříme a necháme do 2. dne vychladit v ledničce, je důležité ať je to studené. Po vychlazení ušleháme.
Šlehačkou také můžeme nahoře hezky ozdobit.
Dort je také ozdobený čokoládovou modelovací hmotou podle receptů zde z MMB.
Tenhle dortík téměř nikdy nechybí na našich oslavách,je to pochoutka.
Dort na obrázku jsem nedělala já, ale moje sestra:-)
Ještě jedna fotka
Upečený korpus s odřízlým vrchem a natřený marmeládou
Proložený banány
Před zdobením
Všechny dorty
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
6. 2. 2018, 14:39
P.A.V.L.A
(upraveno)
17. 1. 2018, 20:01
Danda Moštěničák
(upraveno)
16. 1. 2018, 18:54
už se mi sbíhají sliny
laskonka333
(upraveno)
16. 1. 2018, 16:00
Andula9
(upraveno)
15. 1. 2018, 19:19
Dnes jsem zkoušela dortík a asi jsem nešika a něco jsem pokazila :/ Korpus mi moc nevylezl a když jsem na šlehačku dávala polevu tak se to začalo míchat dohromady a nešla pořádně rozetřít
adriM
(upraveno)
4. 2. 2018, 12:22
@Andula9
to mě mrzí a dala jste šlahčku vychadit než jste na to dávala polevu?
jeremy
(upraveno)
5. 8. 2013, 19:57
Makyky
(upraveno)
28. 12. 2012, 16:03
Dneska jsem dělala,ale korpus je hodně tvrdý,nevím kde se stala chyba.
samaan
(upraveno)
24. 11. 2012, 11:23
Dobrý den, včera jsem zkoušela Váš dort a musím říct,že je luxusní. Komentáře obyčejně nepíši,ale na tento Váš recept musím!! Recept je napsán jasně a srozumitelně.Běžně dorty nepeču a nejsem velká cukrářka,ale tento dort se povedl. Přiznám se,že nejhorší pro mě byla poleva. Jinak super a recept zařazuji do svých oblíbených a Vás chválím.
adriM
(upraveno)
26. 11. 2012, 12:22
@samaan
Pavli dekuji moc za tak hezky komentar
EvcaM
(upraveno)
2. 5. 2012, 14:58
Dortík vypadá skvěle, ráda bych upekla na páteční oslavu narozenin, vydrží, pokud se udělá den dopředu? Mám obavu, aby šlehačka "nespadla" nikdy jsem pařížskou nedělala...
adriM
(upraveno)
3. 5. 2012, 9:55
@EvcaM
Evi vydrzi, vzdy delam dorty na oslavu den predem, protoze v den D je treba chystat spoustu jinych veci At se podari
barca 2
(upraveno)
15. 8. 2011, 5:13
Andrejko, dortík vypadá super, jste moc šikovná. Budu také zkoušet, ale chci se zeptat - jak dlouho vaříte tu šlehačku,cukr a kakao?
adriM
(upraveno)
16. 8. 2011, 20:01
@barca 2
Baruš svařím to krátce, cca minutu až dvě vařím od doby, kdy to začne bublat, to stačí. Ať se podaří
kachnik26
(upraveno)
17. 7. 2011, 19:53
Tak jsem zkoušela Váš dortík a byl výborný http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=112515 ,jen jsem měla z této dávky hooodně vysoký korpus,z formy průměru cca 21cm měl výšku asi 8cm .Příště udělám trošku méně,ale jinak je vážně super
adriM
(upraveno)
20. 7. 2011, 19:45
@kachnik26
Katuš no krása, jsem ráda, že se povedl. A máte pravdu, korpus je docela vysoký, já občas trochu víc seříznu, ale i krému je dost, záleží jak to má kdo rád. Klidně se ale dá udělat i korpus z menší dávky. No a to vaše nazdobení, paráda, jste moc šikovná
Erinka83
(upraveno)
27. 1. 2011, 15:26
Jak je asi velký? Do jaké formy? Bude nás na oslavě asi 20, myslíte, že vystačí??
adriM
(upraveno)
31. 1. 2011, 19:14
@Erinka83
Terez je to do té úplně klasické formy, myslím že má průměr 20 čo 23 cm. Pro 20 lidí by to chtělo klidně dva Anebo zvýšit dávku a udělat na velký plech...
evka
(upraveno)
5. 5. 2010, 19:09
Andri,a tam nepatří vůbec prášek do pečiva? Hledám nějaký osvědčený tmavý korpus,ale mám trochu obavy,aby mi vyskočil
adriM
(upraveno)
7. 5. 2010, 22:24
@evka
Evi opravdu ne, jen to zbytečně v průběhu pečení neotvírám až opravdu když je to skoro hotové,abych to vyzkoušela a nikdy mi to nespadlo ani nic podobného...Hlavně ten korpus nemá být mega vysoký,protože nejlepší na něm je ta paříž
ivča45
(upraveno)
5. 5. 2010, 19:01
Šlo by to udělat jako řezy?
adriM
(upraveno)
7. 5. 2010, 22:23
@ivča45
Ivi myslím,že určitě, akorát asi z trošičku větší dávky na klasický velký plech,ale určitě to jde
verulii
(upraveno)
5. 5. 2010, 18:24
Andreo, mohla byste mi prosím napsat do jak velké formy je uvedená dávka? Jinak dort vypadá úžasně a příští týden se ho chystám upéct. díky, Veronika
adriM
(upraveno)
7. 5. 2010, 22:22
@verulii
Veru omlouvám se,že píšu tak pozdě. Je to do klasické dortové formy průměr 23 cm tuším...
babanka
(upraveno)
10. 8. 2009, 12:06
Dobrý den Andrejko, včera jsem zkusila udělat dortík podle vašeho receptu Vlastně jsem podle Vás udělala jen korpus a musim říct,že je vynikající. Dort sem nepotřela marmeládou, abych neměla tolik práce, tak jsem si koupila pařížskou šlehačku na šlehání a krém udělala z ní. Čokoládu na vaření použila od Orionu, a aby byla měkčí dala jsem do ní hodně tuku. Řeknu vám, takovou baštu sme dlouho neměli dnes musím dělat znovu, protože dort zmizel rychlostí blesku všem ho doporučuju je výýborný děkuju
adriM
(upraveno)
10. 8. 2009, 14:09
@babanka
Jani tak to je super,že dortík - vlastně korpus chutnal Zkuste někdy i tu domácí pařížskou,kamarádka mi nedávno říkala,že si ji dělá i jen tak, na jídlo,tak mám nutkání se po ní opičit a udělat si ji
babanka
(upraveno)
10. 8. 2009, 18:29
@adriM
nedá mi to a v týdnu to zkusím
manhartici
(upraveno)
11. 3. 2009, 11:36
VYPADÁ OPRAVDU SKVOSTNĚ...
adriM
(upraveno)
11. 3. 2009, 20:59
@manhartici
Děkuji , hlavně chutná
myšulinka
(upraveno)
19. 1. 2009, 10:06
Jsem moc ráda že jsem našla Váš recept, jelikož několik let kupujeme tento dortík v cukrárně a mají ho tam moc výborný, ale ráda bych se ho naučila sama.Tak dnes půjdu hned udělat nákup surovin.Ale jedna věc mi není jistá jak píšete o seříznutí korpusu.Tak nevím proč?A kam pak přijde ta seříznutý korpus. Děkuji za odpověd. A moc se na něj těším.
adriM
(upraveno)
19. 1. 2009, 12:16
@myšulinka
Nikol je to z toho důvodu,že ten vršek tak malinko popraská,tak jen to se může seříznout ať to je vzhledově hezčí a navíc, i když seříznete třeba 1 cm,vůbec to nevadí,budete to mít více krémové. Pak je taky jedna možnost,dělají to tak v některých cukrárnách, že ho přeříznete na polovinu a může být na dva dorty,to je ale třeba potom jednou tolik krému. záleží jestli máte ráda i větší korpus, já nejvíc ten krém A pokud seříznete jen ten vršek,což může být i 2 mm,tak to se prostě vyhodí. To máte štěstí,že vám z cukrárny ještě chutná,já si naposled dala a byla to hrůza a děs, bez chuti,to ani nemohlo být ze šlehačky Ať se povede,dejte vědět
myšulinka
(upraveno)
3. 2. 2009, 8:46
@adriM
Tak konečně jsem se dostala k výrobě výborného dortíku.Musím opravdu moc pochválit, byl moc dobrý . Jediné co si příště dám pozor, tak když budu šlehat šlehačku kterou jsem si vyrobila po domácku.Nějak se mi zdcla ale byla dobrá No a pak patlání čokolády na tu šlehačku vypadalo taky zajímavě. .Dát dortík někomu jako k narozeninám tak se asi trošku lekne co to vlastně je, ale pak když jsem zakrojily tak všem moc chutnal Děkuji za recept a určitě kouknu i na jiné od Vás.
adriM
(upraveno)
3. 2. 2009, 18:54
@myšulinka
Nikol jsem moc ráda,že chutnal Je fakt,že šlehačku po domácku neznám,já ji vyrobit neumím,tak v tomhle neporadím Ale klasická se mi nikdy nezdrcla,asi je třeba to zase nepřešlehat. A poleva? Ta je lepší udělat trošku řídká,v tomto případě určitě není dobré dávat tu s 50% kakaa,raději přidat trochu ztuženého tuku a co nejrychleji rozlít na vychlazený krém a hned vyhladit. Teď už ale víte jak na to a příště budete profík a dortík budete moci udělat i k těm narozeninám
myšulinka
(upraveno)
19. 1. 2009, 13:43
@adriM
Děkuji moc za radu.Tak už tomu rozumím Ten krém je na tom fakt nejlepší. To máte pravdu že dnešní cukrárny už bohužel stojí za prd.Ale u nás je ještě jedna co je opravdu moc výborná.Je ve Zdicích.Kdyby jste jeli někdy okolo, tak se zastavte A dejte si větrník je božský plněný pravou šlehačkou a pudinkem.No už mám chuť Hllavně že držím dietu pa ozvu se jak to dopadlo.
adriM
(upraveno)
19. 1. 2009, 20:15
@myšulinka
Jé tak tu cukrárnu opravdu závidím a s větrníkem ani nemluvte,ten už jsem se raději taky naučila dělat sama,je to i manželův nejoblíbenější Škoda,že jste tak daleko Ať se dortík povede
lusia32
(upraveno)
22. 7. 2008, 18:35
dnes jsem si tento dort upekla k 33.narozeninám ......naprosto senzační pochoutka ....jen jsem nepolívala čoko polevou páč bych ji určitě zkazila ..jen jsem ozdobila ružičky z model.čokolády...dodám foto ....děkuji za receptík
adriM
(upraveno)
23. 7. 2008, 19:05
@lusia32
Luci to je super, že chutnal, polevu byste určitě zvládla,když jste udělala i tak hezké ozdoby Opravdu se vám povedl a vše nejlepší!!!
RUNTY
(upraveno)
23. 5. 2008, 21:58
Andrej , krása už mám uloženo . Také mě zajímá ta čokoládová krabička , už jsem ji někde viděla , ale nevím jak na ni. Předem děkuji Alča
adriM
(upraveno)
23. 5. 2008, 22:17
@RUNTY
Děkuji, vyřídím a krabičku už máte taky v receptech