(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Sirup z červené řepy(moc dobrý)
Potřebné ingredience
4 litry vody,2 kg řepy,2,5kg cukru,2,5dkg kyseliny citronové,1 malinovou tresť
Postup přípravy
Ve vodě uvaříme oloupanou a na kostky nakrájenou řepu.Scedíme a přidáme
cukr,kyselinu citronovou a 15 minut vaříme.Do vychladlého přidáme tresť.Plníme
a zavařujeme.Taky jsem zkoušela s tou řepou vařit višně.A potom jsem teda
přidala trochu višňové tresti a taky to je výborné.Kdyby někomu vadila kyselina citronová,
tak asi by se tam v pohodě mohly dát citrony.
cukr,kyselinu citronovou a 15 minut vaříme.Do vychladlého přidáme tresť.Plníme
a zavařujeme.Taky jsem zkoušela s tou řepou vařit višně.A potom jsem teda
přidala trochu višňové tresti a taky to je výborné.Kdyby někomu vadila kyselina citronová,
tak asi by se tam v pohodě mohly dát citrony.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babicka06
(upraveno)
29. 6. 2008, 10:42
sirup z červené řepy manžel dělá 2krát do roka ,na 20l sirupu dáva 6ks. tresti,řepu necha uvařit na druhy den scedi.Vnukovi moc chutná!
955i
(upraveno)
3. 4. 2008, 22:51
Já si myslím že ji mužete normálně na něco použít bude jen vařená ve vodě.Abych řekla pravdu ja ji nevařím uplně do měka.A potom ji dám mamce ona si z toho dělá saláty nebo to zavaří se zelim jako čalamádu.Určitě má víc využití ale já nejsem její milovník tak nevim.Ale do sirupu se nemixuje.
lumka
(upraveno)
3. 4. 2008, 19:12
A ta řepa se vyhodí,ta se do toho nerozmixuje?