Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Univerzální těsto na pečené, pařené i duk. buchty

0.0
Univerzální těsto na pečené, pařené i duk. buchty

Potřebné ingredience

SUROVINY
42 g droždí

1 kg polohrubé mouky

750 ml mléka

125 g másla

1 vejce

5 PL cukru

špetka soli

Postup přípravy

V troše teplého mléka rozpustíme asi lžíci cukru. Přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
Po hodině kynutí těsto přendáme na pomoučený pracovní vál a můžeme pokračovat. Pokud pečeme buchty, těsto jemně rozválíme a nakrájíme ho na čtverce. Naplníme marmeládou/povidly a zabalíme. Ukládáme na plech a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 stupňů
Pokud se rozhodnete pro dukátové buchtičky, z těsta odebíráte menší kousky, které vypracujete na váleček, položíte do vymazaného pekáče, následně nožem uděláte řezy a vzniknou malé buchtičky. Jemné jako pírko i třetí den

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie