Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Zelňačka - vynikající

0.0
Zelňačka - vynikající

Potřebné ingredience

50ml oleje, 20g hl. mouky, 20g ml. červené papriky, 100g anglické slaniny, 250g brambor, 250g kysaného zelí, 1 hrst sušených hub, 100 ml smetany, 8 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 4 bobkové listy, špetka kmínu, špetka mletého pepře, sůl, 2 pol. lžíce pažitky nebo pertželky. Uvedené množství přísad je pouze orientační, záleží na počtu strávníků a vaší chuti.

Postup přípravy

Na oleji opražíme slaninu, přidáme mouku a ml. papriku, zalijeme studenou vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory, sušené houby, předem namočené, sůl, kmín, bobkový list, pepř a nové koření, asi po 15 min. přidáme kysané, na kratší kousky pokrájené zelí a zalijeme smetanou. Krátce povaříme, vyjmeme z polévky koření a nasypeme posekanou pažitku nebo petrželku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Libi79 16. 10. 2009, 18:12
Parádní zelňačka (Y) (Y) (Y) móóóóc nám chutnalo (jidlo) Děkuji za recept (L)
Marcelinka32 21. 5. 2008, 18:27
Dnes jsem vyzkoušela a mohu jen a jen doporučit, jen mleté papriky jsem nedala uvedené množství, stačili 2 kavové lžičky. (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie