(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Šlehačková buchta 100x jinak
Potřebné ingredience
3-4 vejce
1 hrnek (1/4 l) cukru krupice
1 šlehačka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
trochu kakaa
trochu mléka
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přilejeme šlehačku, opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.
2/3 těsta nalijeme do formy na bábovku, do zbylé 1/3 vmícháme kakao a trošku mléka a nalijeme do formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 150 st. C cca 45 -60 mimut.
Pro změnu můžeme do těsta přidat oříšky, kokos, mandle, co dům dá a kdo co má rád :-)
Tohle těsto používám i na velký plech místo piškotu nebo jako korpus na dort.
Místo prášku do pečiva lze dát prášek do perníku a hned je na světě super perník.
Pro změnu poleju různou polevou nebo natřu krémem.
A super je jen světlé těsto bez kakaa + ovoce = prima bublanina, nám chutná nejvíc s meruňkama.
2/3 těsta nalijeme do formy na bábovku, do zbylé 1/3 vmícháme kakao a trošku mléka a nalijeme do formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 150 st. C cca 45 -60 mimut.
Pro změnu můžeme do těsta přidat oříšky, kokos, mandle, co dům dá a kdo co má rád :-)
Tohle těsto používám i na velký plech místo piškotu nebo jako korpus na dort.
Místo prášku do pečiva lze dát prášek do perníku a hned je na světě super perník.
Pro změnu poleju různou polevou nebo natřu krémem.
A super je jen světlé těsto bez kakaa + ovoce = prima bublanina, nám chutná nejvíc s meruňkama.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pami
(upraveno)
28. 1. 2010, 10:45
Právě jsem dopekla super rychlé a jednoduché