Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Ořechová roláda s čokoládovým krémem

0.0
Ořechová roláda s čokoládovým krémem

Potřebné ingredience

4 vejce, 80g cukru, 4 lžíce horké vody, 60 g mletých ořechů, 100g polohrubé mouky, půlka prášku do pečiva*****
Krém - 200 ml mléka, 25 g polohrubé mouky, 4 dkg ztuženého tuku, vanilkový cukr, 1 máslo, 60 g moučkového cukru, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přilijeme horkou vodu, znovu přešleháme. Důkladně vmícháme mleté ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení stáhneme i s pečícím papírem z plechu na vlhkou utěrku a s utěrkou zarolujeme. Když vychladne, opatrně rozbalíme a zároveň z rolády stáhneme pečící papír. Namažeme krémem a opatrně stočíme zpět do rolády. Nakonec pomažeme zbytkem krému a nazdobíme.
Krém - Uvaříme si mléko s polohrubou moukou na hustou kaši. Do horké kaše přidáme rozpuštěný ztužený tuk a vanilkový cukr. Vyšleháme si máslo s cukrem do pěny a po lžících vešleháme vychladlou kaši (musí mít stejnou teplotu). Nakonec do krému přilijeme rozpuštěnou (jen vlahou, lehce vychladlou) čokoládu a znovu důkladně přešleháme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bianka 20. 4. 2008, 7:52
(Y)Zuzko,roláda je k nakousnutí (^) (zajic),ta nádherná kytka ,to je orchidej??? ;-) Mooooc se Vám povedla (clamp) (F) (F) (F)
zuzaa 20. 4. 2008, 8:31
@Bianka Blani, je to orchidej :-) Akorát se mi rozpadla, ale šla dobře nalepit na krém, tak to není ani znát (H)
Bianka 20. 4. 2008, 9:14
@zuzaa :-)no,vypadá nádherně,i to malování (Y) (F)
zuzaa 20. 4. 2008, 11:27
@Bianka Díky (L) použila jsem sypké barvy od Kovandových a rozpustila je v troše alkoholu.. barvila jsem malým štětečkem :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie