Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

MARLENKA

0.0
MARLENKA

Potřebné ingredience

těsto: 1Hera, 3 celá vejce, 3 vrchovaté lžíce medu, 30dkg krupic. Cukru, 40dkg hl.mouky Extra 00, 1 lžička jedlé sody,
krémy: 1plech.kondenzovaného slazeného mléka (Salko), 30dkg mouč.cukru, 30dkg másla, 1/4 l mléka, 3 lžíce hr.mouky.

Postup přípravy

Postup: kastrol s vodou-do něj posadit mísu (dělá se na páře-ne ve vodě) rozpustit Heru, pak přidat med, celá vejce-ta rychle rozšlehat, pak rozpustit cukr, vznikne zlatě zbarvená hustá tekutina, sahni prstem jeli horká a už bez ohně přidej mouku se sodou a šlehej-míchej 10 min.-vznikne husté lité cesto (můžeš přidat lžičku perníkového koření-zvýrazní chuť medu-není nutné).

Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu. Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto;mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat. Placku pečte dozlatova (5-7 minut) a totéž proveďte i s ostatními. V horkovzdušné troubě můžete péct pláty najednou. Těsto by mělo vyjít na 6-8 placek, podle toho jak velkou máte kružnici.
Po vyndání ještě za tepla podle talíře-formy ořízněte placku a ořez nechte na posyp, placku sundejte opatrně z papíru. Zatím co pečete placky, nechte si vařit 2h ponořené celé v uzavřené plechovce kondenzované mléko. Po 2hod. ho zalejte studenou vodou-rychleji vychladne a pak teprv otevřete plechovku-je tam krásně zkaramelizovaný krém. 1/3 másla ušleháme s tímto vychladlým karamelem=1krém-
mazat velmi tence a 2/3 másla ušleháme s cukrem moučk. a krupicovou kaší, uvařenou se 1/4 mléka a troch lžic hr.mouky nebo krupičky=2 krém.
Začneme mazat máslovým krémem a pokládáme placky na sebe a krémy střídáme. Na závěr rozdrobíme zbytky (ořezky) upečeného těsta s asi 10 vlašskými strouhanými ořechy a posypeme povrch dortu. Necháme uležet v chladu-nejlépe 2 dny před konzumací.
Komu se medovník zdá moc sladký, může samozřejmě snížit množství cukrů v receptu, ničemu to neuškodí! Mějte se sladce!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie