Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Marlenka

0.0
Marlenka

Potřebné ingredience

Těsto:10 dkg másla,3 pol.lžíce medu,30 dkg krystal.cukru,1 kávová lžička octa,1 pol.lžíce sody,3vejce,60dkg hl. mouky,3 pol.lžíce kaka.Krém:25 dkg másla,1 slazené kondenzované mléko uvařené 1,5 hodiny ve vodě(vznikne karamel),6 dcl mléka,4 pol.lžíce cukru ,jeden smetanový a jeden vanilkový puding.

Postup přípravy

Těsto :v kastrolku rozpustíme máslo,med a cukr,přimícháme sodu a ocet(vznikne hnědá pěna)odstavíme z ohně necháme mírně vychladit a přidáme vejce.Opět necháme vychladit a přidáme mouku a kakao,vypracujeme těsto.Vložíme ho do igelitového sáčku a necháme 1 hodinu odpočinout.Pak z těsta nakrájíme 6 dílů.Vyválíme a podle papíru na plech odřežeme okraje,které uložíme na jiný plech a upečeme.Pečeme na pečícím papíře.Upečeme 6 placek (170 stupňů)5-7 minut.\
\
Krém:Uvaříme puding(vychladíme)přišleháme salko s cukrem a máslem(vše musí mít stejnou teplotu pokojovou aby se krém nesrazil,pokud se srazí nic se neděje v Marlence se to ztratí)přidáme drobečkypolovičku z upečených okrajů které sme upekly zvlášť na plechu.A skládáme první plat potřeme,dáme další plát potřeme a postupujem až máme na sobě všechny promazané pláty.Poslední pomažeme na vrchu a posypeme druhou půlkou drobtů.Necháme přes noc uležet a krájíme druhý den.\
\
Unás je to nej zákusek.Kam se hrabe ta kupovaná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Angosh 21. 6. 2011, 9:21
Dobrý den, děkuji za recept, marlenka je výborná, jen bych se ráda zeptala, jak se vám zpracovává těsto, nechtělo se mi vůbec spojit, pořád se drolilo, tak jsem přidala trochu mléka, ale stejně to nešlo pořádně vyválet, trhalo se. Marlenka byla menší, ale o to silnější. Díky a hezký den (H)
Alata 3. 7. 2011, 9:18
@Angosh Upraveno na 60 dkg.
Alata 3. 7. 2011, 9:17
@Angosh Pokud se špatně se spojí uberte v receptu mouku,někdy mi to dělá také.Záleží na mouce a také na konzistenci medu,lepší je řidčí,také vejce,záleží na velikosti,prostě uberte mouku v receptu,recept hned upravím,děkuji za upozornění a omlouvám se. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie