Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Madlenka

0.0
Madlenka

Potřebné ingredience

Těsto: 2vejce, 1hrnek cukru písek, 1 plechovka ananasu, 2hrnky polohrubé mouky, 2lžičky jedlé sody, 1hrnek mletých ořechů
Krém: 2x pomazánkové máslo(po 150g-to co jsem použila jsem nafotila)dá se i jiné o))), 1/2hrnku moučkového cukru, 1lžíce vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Recept mám od švagrové, je výborný za chvíli hotový, nejspíš už tady někde je tak se omlouvám že bude třeba dvakrát o)))

Postup:
Vejce a cukr umixujeme do pěny, přidáme rozmixovaný ananas bez šťávy(pozor tu ještě použijeme nevyhazovat!), dále přidáme mouku , sodu, ořechy a dle potřeby ananasovou šťávu. Hotové vylejeme na vymazaný a vysypaný plech, pekla jsem při 160° asi tak 20min.
Na vychladlý moučník namažeme krém, já jsem do krému ještě přidala trochu té ananasové šťávy co mi zbyla, je to také jemnější, posypeme ještě asi tak hrnkem mletých ořechů a grankem. Dáme do lednice, nejlépe je pokud děláme třeba pro návštěvu udělat den předem aby přes noc pěkně ztuhlo.
Je to moc dobrý moučník zkuste, a také za krátkou dobu hotový......snad vám bude chutnat.
Dobrou chuť.
DODATEK: tak jsem to zkusila i s hruškovým kompotem a je to stejná mňamka o))))

to je to máslo které jsem použila o)))

před pečením

po upečení...malinko jsem se zamyslela nad něčím jiným, ale ještě to není tak hrozné o))

s krémem....

posypané ořechy a grankem...

a mňam....dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luciana de chile 25. 7. 2009, 11:11
(Y) (Y) (Y)
katulik 18. 6. 2008, 22:57
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
dorflova 19. 6. 2008, 21:01
@katulik Káťo upečeno??? ;-) a chutnalo??? (L)
Jindřík 11. 6. 2008, 21:18
Dobrý večer Petro. (Y) Recept vypadá opravdu jednoduše a určitě bude dobrý, proto ho zkusím. Jen jsem se chtěla zeptat, jaké ořechy dáváte - vlašské či lískové a jak velkou pleclhovku ananasukupujete? A ten krém se utřou ty másla s cukrem a tou lžící pudinku? Děkuji moc za odpověď Jindřiška í. (hello)
dorflova 12. 6. 2008, 20:49
@Jindřík Dobrý večer Jindřiško až dnes jsem si všimla dotazu ;-) omlouvám se.. Ořechy jsem dala teďka lískové, moje tchýňka dal i vlašské, myslím že je to jedno...podle chuti a asi které jsou po ruce.. :-) a plechovku jsem koupila klasickou malou, myslím čtvrt litrovku? jestli o tak můžu nazvat...a ten krém je jen opravdu tak jak se píše...taky se mi to nezdálo ale opravdu takto ;-) tak držím palce aby se povedlo...určitě si pochutnáte... (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie