Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Kulajda

0.0
Kulajda

Potřebné ingredience

1 litr mikyšky nebo podmáslí, 1 litr mléka, 4-5 větších brambor, kmín, polévkové koření, kopr (nejlépe čerstvý nebo sušený) 4 vejce, polévková lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kmínem a polévkovým kořením v cca 3/4 l vody. Mikyšku rozšlehám s mlékem, moukou a vejci (na rozdíl od české kulajdy nedávám do polévky vejce vařená, ale zašlehávám je) a vliju do uvařených brambor a za stálého míchání ještě krátce povařím. Nakonec přidám nasekaný kopr.
Výsledkem je cca 3,5 l hrnec dobroty, co se hrozně rychle vypařuje :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Přenoska 14. 1. 2009, 19:24
Kulajda a bez hub? :-@
Jambi 17. 1. 2009, 2:32
@Přenoska Jasně :-) houby mi do ní nesmí !! :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie