Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

CIZRNA S RAJČATY pro 4 porce

0.0
CIZRNA S RAJČATY pro 4 porce

Potřebné ingredience

3 konzervy cizrny, 1-2 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 kg rajčat, zakysaná smetana, koriandr, čerstvě mletý pepř, kostka bujonu (já používám bylinkové), sůl , bazalka

Postup přípravy

Začnu tím, že osmahnu do sklovata najemno nakrájenou cibulku a pak přidám ještě prolisovaný česnek. Na to vyklopím slitou cizrnu (jsem neskutečně pohodlná a proto používám tuto konzervovanou- je to prostě rychlejší) a nechám prohřát. Po té přidám 1/2 kg rajských, které nahrubo nasekám v kutru (elektrický ruční mixer) k tomu hodím kostku bujonu, namelu trochu pepře, špetku koriandru (ani nevím, jak vlastně chutná, ale v receptu je psaný) a nechám provařit. Nakonec vmíchám zakysanou smetanu a přidám trochu bazalky (ovšem dnes jsme na ni zapomněli a bylo to dobré i tak) a případně dle chuti dosolím. Je to moc dobré jídlo, dneska vařil manžel, tudíž i nenáročné na přípravu a zdravé...Přeji dobrou chuť

...tuto cizrnu kupuji a stojí necelých 25,-

...no a takhle to vypadá, že už to někdo jedl =0) ale...nejedl

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Cedronella 1. 12. 2011, 13:51
Výborný recept. Asi bych to mohla každý den ,-) ,-) ,-)
pelunka 27. 11. 2009, 14:52
právě jsem dojedla a chci moc poděkovat za recept je to opravdu výborné (Y)moc jsem si pochutnala uvidíme co řekne manžel dík Petra
Lenka 1551 2. 12. 2009, 15:48
@pelunka (F) (F) (F) jsem moc ráda, že Vám chutná, patří i mezi naše oblíbené (jidlo) (flower) Hezký den a díky Lenka
klamer 15. 5. 2008, 12:02
Lenko, koupila jsem si cizrnu, tu normální, co se musí namáčet a vařit a až poté jsem našla tento Váš recept. Tak jsme jej vyzkoušela, jen jsem nedala koriandr, protože ten jsme měli na zahrádce a děsně mi :-| nevoněl, a protože je to takový víceméně plevel, tak pořád semenil a nemohla jsem se ho zbavit. Má takovou nasládlou vůni a chuť, moje mamka s ním běžně vaří, hodně se používá do indických jídel. Ta vaše cizrna byla super (jidlo) bašta, takže (clamp) (clamp) (clamp) a děkuji za príma tip, mám vytištěný a daný ve svém "vařícím sešitku". A všem ostatním doporučuju :-) :-) :-) snědl s chutí i můj manžel masomil. Klára
Lenka 1551 17. 5. 2008, 13:14
@klamer Teda Klárko, tolik chvály :-) Recept jsem jednou viděla v pořadu Pod pokličkou, už nevím, kdo ho tam říkal, ale každopádně mě zaujal a díky tomu mám bezva rychlé jídlo, které už znáte i Vy |:o) Jsem ráda, že chutnal i panu manželovi, tak že ho pozdravuju (H) Lenka a Bára

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie